Rosbergs ātrākais Brazīlijas GP izcīņas kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas sportists Niko Rosbergs no «Mercedes» komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posma - Brazīlijas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs kvalifikācijā apli veica vienā minūtē un 10,023 sekundēs, par 0,033 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu, kurš ir pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Kā zināms, iepriekš Rosbergs bija labākais arī visās trīs šī posma brīvo treniņbraucienu sesijās.

Trešajā vietā kvalifikācijas sacensībās ierindojās mājinieks Felipe Masa no «Williams», bet aiz viņa bija komandas biedrs soms Valteri Botass. Tikmēr piektajā vietā šoreiz bija Džensons Batons no Lielbritānijas («McLaren»), kuram sekoja četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels («Red Bull»). Savukārt svētdien no ceturtās rindas startēs dāņu debitants Kevins Magnusens («McLaren») un spānis Fernando Alonso («Ferrari»), kamēr aiz viņiem stāsies «Red Bull» braucējs austrālietis Daniels Rikjardo un soms Kimi Raikonens no «Ferrari».

Sacensības norisināsies svētdien plkst.18 pēc Latvijas laika.

Arī šajā nedēļas nogalē uz starta stājušās deviņas komandas ar kopumā 18 pilotiem, jo «Marussia» komanda ir pārtraukusi savu darbību finansiālu problēmu dēļ, bet «Caterham» joprojām cīnās par iespēju startēt sezonas pēdējā posmā Abū Dabī, cenšoties nepieciešamo naudu savākt ar līdzjutēju starpniecību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 316 punkti, bet viņam ar 292 punktiem seko Rosbergs. Trešais ar 214 punktiem ļoti stabili ir Rikjardo, ceturtajā vietā ar 155 nostiprinājies Botass, bet pa 149 punktiem ir Alonso un Fetelam.

Konstruktoru kausa ieskaitē «Mercedes» ir nenotveramā attālumā ar 608 punktiem, otrie stabili ar 363 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešo vietu ar 238 punktiem ieņem «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu