Kurš pretendē uz labākā futbolista titulu? (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija ceturtdien paziņoja to desmit spēlētāju vārdus, kas kandidē uz 2006. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra labākā futbolista titulu.

Septiņi no desmit kandidātiem pārstāv abas Pasaules kausa finālistes - Itālijas un Francijas izlases.

Kandidātu sarakstā ir četri Itālijas izlases spēlētāji - Andrea Pirlo, Fabio Kanavaro, Džanluidži Bufons un Džanluka Dzambrota, Francijas izlases spēlētāji - Zinedins Zidāns, Tjerī Anrī un Patriks Vjeirā, portugālis Riveiru Maniše, kā arī divi sacensību mājinieki Vācijas futbolisti - Mihaels Balaks un Miroslavs Kloze.

Pirms četriem gadiem par Pasaules kausa labāko spēlētāju tika atzīts Vācijas izlases vārtsargs Olivers Kāns, kurš šoreiz ir Vācijas izlases otrais vārtsargs un laukumā nav izgājis nevienā mačā. 1998. gadā šo balvu ieguva brazīlietis Ronaldo, 1994. gadā - cits Brazīlijas futbolists Romario, 1990. gadā - itālis Salvatore Skilači, 1986. gadā - leģendārais argentīnietis Djego Maradona, bet 1982. gadā - itālis Paulo Rosi.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu