Itāļi finālā ik pēc 12 gadiem... Tātad - šogad? (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Izstājoties par galveno favorīti uzskatītajai Brazīlijai, šobrīd bukmeikeri vislielākās cerības liek uz Vācijas izlasi, kurai otrdien pusfinālā būs jācīnās ar čempionāta "tumšajiem zirdziņiem" no Itālijas.

Pirms ceturtdaļfināla ar Argentīnu vāciešu nometnē bija bažas par Mihaēla Ballaka un Miroslava Klozes veselību, taču abi veiksmīgi izgāja fiziskos testus un spēlēja pamatsastāvā. Līderu labā veselība, visticamāk, ļaus Vācijas galvenajam trenerim Jirgenam Klinsmanam spēlēt ar nemainīgu sākumsastāvu jau piecos mačos pēc kārtas.

Itālijas izlases centra aizsargs Alesandro Nesta nav spēlējis jau kopš pēdējā E grupas mača pret Čehiju, taču, kā Milānas "Inter" futbolists izteicās pēc ceturtdaļfināla, viņš cerot būt gatavs iziet laukumā pusfinālā pret Vāciju. Treneris Marčello Lipi, visticamāk, spēlēs pēc taktikas 4-3-1-2 ar priekšā izvirzītiem Luku Toni un Alberto Džilardīno, kuriem no laukuma "dziļuma" būs gatavs pievienoties Frančesko Toti.

Miroslavs Kloze ar pieciem gūtajiem vārtiem šobrīd ir Pasaules kausa rezultatīvākais futbolists. Savu rēķinu viņš cer papildināt pret itāļiem.
Miroslavs Kloze ar pieciem gūtajiem vārtiem šobrīd ir Pasaules kausa rezultatīvākais futbolists. Savu rēķinu viņš cer papildināt pret itāļiem. Foto: EPA/AFI

Šīs valstsvienības savā starpā tikušās 28 reizes (13 uzvaras itāļiem, 7 - vāciešiem, bet 8 reizes fiksēts neizšķirts. 1982. gada Pasaules kausā Vācija un Itālija tikās finālā, un toreiz ar 3:1 pārāki bija "azzurri", kuru rindās mirdzēja leģendārais Paolo Rosi.

Komandas tikušās arī pusfinālā. Tiesa, tas notika vēl senāk - 1970. gadā, un arī šajā dramatiskajā spēlē ar 4:3 papildlaikā uzvarēja itāļi. Interesanti, ka pēc pēdējā savstarpējā mača šā gada sākumā, kurā Itālija sagrāva Vāciju ar 4:1, daudzi vācu līdzjutēji jau pieprasīja trenera Jirgena Klinsmana atkāpšanos...

Taču, redzot, kā trenera metodes darbojas šobrīd, viņi par to nemaz nevēlas runāt un galvenajam vadītājam, kam līgums ar izlasi beigsies pēc 9. jūlija, tiks dots laiks apdomāties līdz augustam. "Klinsmans komandā ir ienesis interesantu filozofiju, un šo sadarbību noteikti vajag turpināt, pat ja tās dēļ kādreiz ir jāriskē un tā neiedarbojas," saka Vācijas Futbola federācijas prezidents Teo Zvancigers.

Vai Luka Toni klūs par 1990. gada varoņa Toto Skillači sekotāju?
Vai Luka Toni klūs par 1990. gada varoņa Toto Skillači sekotāju? Foto: EPA/AFI

Bet vāciešiem noteikti būs jāuzmanās no vīra, kurš ceturtdaļfinālā pret Ukrainu guva divus vārtus - Lukas Toni. 29 gadus vecais uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā ar 31 gūtiem vārtiem kļuva par Itālijas A-sērijas rezultatīvāko futbolistu, beidzot ir sajutis spēles garšu: "Ir ļoti svarīgi, ka treneris Lipi turpināja man uzticēties, pat tad, kad daudzi fani šo ticību zaudēja."

Daudzi jau velk paralēles starp šo "Fiorentina" futbolistu un 1990. gada Itālijas varoni Salvatori "Toto" Skillači, kurš toreiz kļuva par turnīra rezultatīvāko un palīdzēja savai valstij izcīnīt 3. vietu. Toni, starp citu, nāk no tās pašas vietas, kurā dzimis arī Skillači, - Sicīlijas.

Itālijai par labu runā arī kāds fakts: kopš 1970. gada tā ir sasniegusi finālu ik pēc 12 gadiem. Tā tas bija 1970. gadā, kurā viņi zaudēja Brazīlijai, 1982., kad pieveica vāciešus, un 1994. gadā, kad dramatiskā 11 metru soda sitienu sērijā zaudēja brazīliešiem. Tagad pagājuši vēl 12 gadi...

Paredzamie sākumsastāvi:

Vācijas izlase: Jenss Lēmans, Arne Frīdrihs, Kristofs Metzelders, Pērs Mertezakers, Filips Lāms, Bernds Šneiders, Torstens Fringss, Mihaēls Ballaks, Bastians Švanstaigers, Lukašs Podoļskis, Miroslavs Kloze.

Itālijas izlase: Džanluidži Bufons, Džanluka Dzambrota, Marko Materaci, Fabio Kanavāro, Fabio Grosso, Simone Perrota, Andrea Pirlo, Genarro Gatūzo, Frančesko Toti, Luka Toni, Alberto Džilardīno.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu