Vācija dodas uz pusfinālu! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pusfinālā piektdien iekļuva Vācijas izlase, kas pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Argentīnu.

Spēle sākās ar argentīniešiem raksturīgajām provokācijām un centieniem izsist pretinieku no līdzsvara, taču galvenais tiesnesis no Slovākijas Ļubošs Mihelss pat bez kartiņu parādīšanas par runāšanu, spēja nomierināt karstgalvjus.

Pirmā puslaika turpinājumā ritēja ļoti līdzvērtīga spēle un vārtu gūšanas iespējas radās gan vienai, gan otrai komandai. Tomēr tos neizdevās gūt nevienai, tāpēc, ejot pārtraukumā - 0:0.

Roberto Ajala, tikko guvis vārtus.
Roberto Ajala, tikko guvis vārtus. Foto: EPA/AFI

Pēc pārtraukuma nebija spēlētas pat piecas minūtes, kad argentīnieši jau atradās vadībā - izspēlējot standartsituāciju, saņēmis Huana Romana Rikelmes centrējumu, Roberto Ajala apsteidza visus un ar galvu raidīja bumbu vārtos - 1:0!

64. minūtē pēc stūra sitiena Argentīnas vārtsargs Roberto Avondandzjeri, lecot pēc bumbas gaisā, sāpīgi saskrienas ar uzbrucēju Miroslavu Klozi un septiņas minūtes vēlāk ir spiests atstāt laukumu. Viņa vietā nāk Leonardo Franko, kuram šī ir tikai ceturtā spēle izlasē...

Kad aizritējušas 73 minūtes, Argentīna bija tuvu, lai dubultotu savu pārsvaru, jo Lāma neprecīzo piespēli gandrīz pārtvēra Karloss Tevess, kurš būtu izgājis vienatnē pret Lēmanu.

Reizēm argentīniešu temperements noveda arī līdz dzletenajām kartītēm...
Reizēm argentīniešu temperements noveda arī līdz dzletenajām kartītēm... Foto: EPA/AFI

Tas neizdevās un turpmāk dienvidnieki centās aizsargāt vienu vārtu pārsvaru, par ko dabūja samaksāt 80. minūtē. No kreisās malas centrējumu izdarīja Mihaēls Ballaks un uz maiņu uznākušais Tims Borovskis mainīja bumbas lidojuma virzienu. Tā nonāca pie Klozes, kurš vēlreiz apliecināja, ka ir viens no labākajiem futbolistiem "otrajā stāvā" - 1:1!

Pēc 90 minūtēm nekas nemainījās un bija jāspēlē papildlaiks. Tajā, nevienai no komandām neradās vārtu gūšanas momenti un ceturtdaļfināla mačs nonāca līdz kulminācijai - pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijai.

Tajā par varoni kļuva Lēmans, kurš atvairīja Ajalas un Estebana Kambiaso raidījumus, ievedot savu izlasi pusfinālā. Vācieši precīzi realizēja visus četrus sitienus - vārtus guva Olivīrs Neivils, Mihaels Balaks, Lūkass Podoļskis un Tims Borovskis.

Pirms 11 metru soda sitienu sērijas padomu Lēmanam neliedza pat Olivers Kāns!
Pirms 11 metru soda sitienu sērijas padomu Lēmanam neliedza pat Olivers Kāns! Foto: EPA/AFI

Pēc spēles argentīnieši nebija ar kaut ko mierā un laukuma vidū sākās grūstīšanās starp abām komandām, taču iesaistījās gan tiesneši, gan stadiona apsardzes darbinieki un visas nekārtības norima.

Vācija pusfinālā tiksies ar Itālijas un Ukrainas mača uzvarētāju.

Vācijas izlase : Jenss Lēmans; Arne Frīdrihs, Kristofs Mecelders, Pērs Mertezakers, Filips Lāms; Bernds Šneiders (Dāvids Odonkors, 62.min.), Torstens Fringss, Mihaēls Ballaks, Bastians Švainsteigers (Tims Borovskis, 74.min.); Lukašs Podoļskis, Miroslavs Kloze (Olivers Neivils, 86.min.).

Argentīnas izlase : Roberto Avondandzjeri (Leonardo Franko, 71.min.); Fabrisio Koločīni, Roberto Ajala, Gabrjels Heince, Huans Pablo Sorins; Luiss Gonsaless, Havjers Masčerāno, Huans Romans Rikelme (Estebans Kambjaso, 72.min.), Maksi Rodrigess; Karloss Tevess, Ernans Krespo (Hulio Kruss, 79.min.).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu