Vācija vai Argentīna? (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eurosport.com

Piektdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras abas būtu pelnījušas spēlēt finālā, kurām abām ir bagātīga futbola vēsture un, kuras abas savulaik ir ieguvušas pasaules kausu. Jūsu uzmanībai: Vācija pret Argentīnu.

Statistika neliek "norakstīt" kādu no komandām uzreiz, jo līdz šim abas savā starpā tikušās 16 reizes - Vācija uzvarējusi piecās spēlēs, Argentīna - septiņās, savukārt četras reizes mačs starp abām futbola lielvalstīm ir noslēdzies neizšķirti.

Interesanti, ka abas komandas divas reizes ir tikušās arī pasaules čempionāta finālā. 1986. gadā argentīna izšķirošajā mačā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču desmit minūtes pirms spēles beigām Karls Heincs Rummenige un Rūdijs Fellers panāca izlīdzinājumu - 2:2! Toreizējo rietumvāciešu prieks gan nebija ilgs, jo 83. minūtē Horhe Luiss Buručaga guva uzvaras vārtus un par čempioniem kronēja Argentīnu ar slaveno Djego Maradonu priekšgalā.

1986. gada 29. jūnijs. Djego Maradona un Argentīna ieguvusi Pasaules kausu, finālā pieveicot Vāciju.
1986. gada 29. jūnijs. Djego Maradona un Argentīna ieguvusi Pasaules kausu, finālā pieveicot Vāciju. Foto: Eurosport.com

Pēc četriem gadiem Itālijā Vācija un Argentīna tikās vēlreiz. Līdz pat pašām mača beigām uz tablo bja redzamas divas nulles, taču tad argentīnieši pārkāpa noteikumus un 85. minūtē uz viņu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To realizēja aizsargs Andreass Brēme un vācieši pēc mača varēja pateikties tiesnesim, kurš pirms tam pēc Klausa Augentālera pārkāpuma varēja nozīmēt "pendeli" arī uz viņu vārtiem...

Pēdējo reizi abas komandas tikās pagājušogad notikušajā konfederācijas kausā un toreiz tika fiksēts 2:2. Vāciešu labā vārtus guva Kevins Kuranji, kurš šogad pat nav pieteikts Pasaules kausam un Džeralds Asamoa, kas visticamāk neizies starta vienpadsmitniekā. Savukārt Argentīnai izcēlās Estebans Kambiaso un Huans Romans Rikelme. Abi futbolisti šobrīd ir ierindā.

Izskatās, ka lielākas problēmas ar spēlētāju veselību ir vāciešiem, jo likstas piemeklējušas tās līderus - Mihaēls Ballaks, kam ir problēmas ar potīti un Miroslavs Kloze izlaida pēdējos komandas treniņus. Argentīnai visticamāk nespēlēs aizsargi Nikolass Budriso (Milānas "Inter"), kam ir ceļgala savainojums un Lionels Skaloni ("West Ham United"). Pēdējo gatavs aizvietot Leandro Kufre no "AS Roma".

2006. gada 25. aprīlis. Jenss Lēmans atvaira Huana Romana Rikelmes izpildīto 11 metru soda sitienu un aizšķērso ceļu uz Čempionu līgas finālu.
2006. gada 25. aprīlis. Jenss Lēmans atvaira Huana Romana Rikelmes izpildīto 11 metru soda sitienu un aizšķērso ceļu uz Čempionu līgas finālu. Foto: Eurosport.com

Gaidāmajā mačā būs vērojams interesants duelis starp Vācijas vārtsargu Jensu Lēmanu un Argentīnas pussargu Rikelmi. Atcerēsimies kā 25. aprīlī UEFA Čempionu līgas pusfinālā argnetīnietis, kurš pārstāv Spānijas "Villareal" pašā mača izskaņā nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, kurš, iespējams, viņa komandai būtu pavēris ceļu uz finālu. To atvairīja neviens cits kā Lēmans no Londonas "Arsenal"...

Uz abiem no šiem spēlētājiem gulstas liels spiediens. "Protams, mēs zinām, ka Argentīna ir bīstams pretinieks un, iespējams, tā ir spēcīgākā komanda ar kuru mēs līdz šim bijām spēlējuši šajā turnīrā. Viņa ir pavisam citā līmenī [kā grupu turnīra pretinieki] taču mēs ticam saviem spēkiem," atzīst 36 gadus vecais Lēmans.

Rezultatīvais Rikelme, kas spēlē vienu no pirmajām vijolēm Argentīnas izlasē piebilst: "Vissvarīgāk ir tas, ka mēs uzvaram un spēlējam kā protam. Un mēs vēlamies turpināt. Personīgi sakot, ikreiz, kad izeju laukumā spēlēju ar lielu prieku!"

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu