Hokeja jaunā maiņa - gatavi uzvarēt (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otrdien Arēnā Rīga notika preses konference par 2008. gada Pasaules U-18 hokeja meistarsacīkstēm pirmajā divīzijā, kas jau trešdien sāksies Arēnā Rīga un turpināsies līdz 8. aprīlim. Latvijas U-18 nacionālā komanda tiksies ar Nīderlandes, Itālijas, Austrijas, Norvēģijas un Japānas vienaudžiem. Preses konferencē valstsvienības galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs nosauca galīgo sastāvu dalībai šajā turnīrā.

Latvijas U-18 valstsvienības sastāvs:

Vārtsargi - Henrijs Ančs, Dainis Vasiļjevs.

Aizsargi - Jānis Bullītis, Agris Ozoliņš, Alberts Iliško, Gvido Kauss, Ralfs Freibergs, Edgars Dīķis, Mārtiņš Porejs.

Uzbrucēji - Ronalds Cinks, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis, Vladislavs Dobreņkijs, Vladimirs Borovkovs, Māris Bičevskis, Arvis Cimermanis, Aldis Popens, Raimonds Vilkoitis, Juris Upītis, Ronalds Ķēniņš.

Komandas vadība – galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs, treneri - Haralds Vasiļjevs un Vladimirs Lubkins.

Tā komanda, kura iegūs pirmo vietu pirmajā divīzijā, iegūs tiesības nākamgad sacensties elites grupā. Jācer, ka Latvijas U-18 komandai izdosies atkārtot 2006. gada panākumu, kad mūsējiem, arī savu skatītāju priekšā, izdevās izcīnīt tiesības spēlēt pasaules elitē un 2007. gadā Somijā notika debija augstākajā divīzijā. Diemžēl mūsu junioriem neizdevās tur noturēties, jo zaudējumi tika piedzīvoti visās grupu turnīra spēlēs, attiecīgi Kanādai, Krievijai, Vācijai, ASV, Čehijai un Somijai.

2006. gadā šie puiši pie pārpildītām Arēna Rīga tribīnēm izšķirošajā spēlē panāca lūzumu spēlē ar Dāniju un pirmoreiz vēsturē iekļuva pasaules jauniešu hokeja elitē. Vai būs sekotāji?
2006. gadā šie puiši pie pārpildītām Arēna Rīga tribīnēm izšķirošajā spēlē panāca lūzumu spēlē ar Dāniju un pirmoreiz vēsturē iekļuva pasaules jauniešu hokeja elitē. Vai būs sekotāji? Foto: AFI

Gatavojoties Rīgā notiekošajam finālturnīram, mūsu komanda ir aizvadījusi nopietnu treniņciklu. Pēdējās pārbaudes spēles notika 28. un 29. martā Akadēmijas ledus hallē Rīgā, kur U-18 puiši tikās ar "Samsung" premjerlīgas komandu "LSPA/Rīga". Abos mačos pret gados vecākajiem pretiniekiem tika piedzīvoti zaudējumi ar cienīgiem rezultātiem 4:6 un 3:5, bet šajās spēlēs rezultāts nebija nozīmīgākais - treneriem galvenais bija izdarīt pēdējās piezīmes sastāva veidošanā.

No 17. līdz 27. martam Latvijas valstsvienība aizvadīja treniņnometni Ventspilī. Tika nospēlētas arī divas pārbaudes spēles ar Lietuvas U-18 komandu, attiecīgi 14. un 15. martā. Pirmajā spēlē Latvijas mūsējie negaidīti zaudēja ar 2:3, savukārt otrajā spēlē parādīja raksturu un revanšējās ar 7:3. Februārī Latvija aizvadīja pārbaudes turnīru Polijā, kur četru komandu konkurencē ierindojās otrajā vietā aiz Krievijas U-17 izlases, pārspējot Polijas un Ukrainas vienaudžus.

Rīgas turnīrā pirmā spēle mūsu hokeja jaunajai maiņai ir pret Norvēģiju, kura pirmdien Latvijā aizvadīja savu pēdējo pārbaudes spēli ar "Prizma/Rīga 90" jauniešu komandu, ko pārliecinoši uzvarēja ar 6:1.

Gatavošanos Pasaules čempionātam hokejā elites divīzijā aizsākusi arī Latvijas pieaugušo valstsvienība, kam pirmdien notika pirmais treniņš. Savu pirmo pārbaudes spēli Latvija aizvadīs jau šopiektdien, kad Arēnā Rīga tiksies ar Somiju. Bez spēles ar Somiju Latvijai ir plānotas vēl piecas pārbaudes spēles - 14. aprīlī Rīgā ar Dāniju, un pēc tam četri izbraukuma mači ar Slovākijas, Dānijas, Zviedrijas un Baltkrievijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts augstākajā divīzijā sāksies 2. maijā Kanādā un risināsies līdz 19. maijam. Latvija spēlēs vienā grupā kopā ar Kanādas, ASV un Slovēnijas komandu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu