"TTT Rīga" komandai pievienojas amerikāņu centra spēlētāja Holingsvorta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" noslēgusi līgumu ar amerikāņu centra spēlētāju Kvanitru Holingsvortu, informē vienības preses dienests.

Pagājušajā sezonā Holingsvorta Lietuvas vienības Viļņas TEO sastāvā kļuva par Lietuvas un Baltijas čempioni.

21 gadu vecā un 1,96 metrus garā Holingsvorta šovasar spēlēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandā Minesotas "Lynx", kuras rindās 25 regulārā čempionāta spēlēs laukumā vidēji pavadīja 7,3 minūtes, gūstot 1,7 punktus un izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas. "Lynx" basketbolistes neiekļuva WNBA izslēgšanas cīņās.

WNBA karjeras laikā Holingsvorta kopumā ir aizvadījusi 59 mačus, laukumā vidēji pavadot 10,5 minūtes, gūstot 3,5 punktus un izcīnot 2,6 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, iepriekš "TTT Rīga" parakstījusi līgumus ar piecām Latvijas basketbolistēm - Kristīni Kārkliņu, Andu Eibeli, Ievu Veinbergu, Līgu Šurkusu un Karlīnu Nīmani, kā arī četrām ārzemniecēm - Lietuvas izlases spēlētāju Dainu Staugaitieni, aizsardzības pozīcijas spēlētāju Šavonti Zelū no ASV, amerikāņu centra spēlētāju Džasintu Monro un Lielbritānijas izlases spēka uzbrucēju Kimberliju Batleri.

"TTT Rīga" pretinieces nākamās sezonas FIBA Eirolīgas turnīrā būs latviešu basketbolistu Guntas Baško pārstāvētais Polijas klubs Krakovas "Wisla Can-Pack" un Aijas Brumermanes jaunais klubs "USO Mondeville" no Francijas.

 A apakšgrupā "TTT Rīga" cīnīsies arī ar Slovākijas čempionēm "Košice", Itālijas čempionvienību "Taranto" un ungāru vicečempionēm "Pecs 2010".

Pavisam FIBA Eirolīgā sacentīsies 24 klubi, kas sadalīti četrās apakšgrupās.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu