Vācija atklāj ar uzvaru!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2006. gada pasaules čempionāta futbolā atklāšanas spēle starp Vāciju un Kostariku, iespējams, ķļuvusi par visu laiku skatāmāko pirmo spēli turnīrā. Ja pirms četriem gadiem tajā tika gūti tikai vieni vārti, tad šogad vārtsargi tika pārspēti sešas reizes!

Pirms spēles par favorītiem uzskatīja Vācijas fubolistus, tomēr viņu galvenais treneris Jirgens Klinsmans bija nolēmis atstāt rezervē kapteini Mihaēlu Ballaku, jo uzskatīja, ka futbolists vēl nav gatavs spēlēt pēc savainojuma.

Viņa vietā treneris laukumā sūtīja Timu Borovski Brēmenes "Werder", kurš ļoti labi iekļāvās kopējā spēlē. Kostarikas izlases rindās būtisku izmaiņu nebija un pēc krāšņās atklāšanas 18. Pasaules kausa izcīņa varēja sākties!

Spēles sākumā noteikumus laukumā diktēja vācieši un 6. minūtē kreisās malas aizsargs Filips Lāms pieslēdzās uzbrukumam un, apspēlējot vairākus Kostarikas aizsargus, ar efektīgu raidījumu vārtu "devītniekā" guva pirmos vārtus 2006. gada Pasaules kausā - 1:0!

"Ja Pasaules kausu piešķirtu par skaistumu, tu noteikti to iegūtu vairākkārt..." atklāšanas ceremonijā trīskārtējais pasaules čempions Pelē saka modelei Klaudijai Šīferei.
"Ja Pasaules kausu piešķirtu par skaistumu, tu noteikti to iegūtu vairākkārt..." atklāšanas ceremonijā trīskārtējais pasaules čempions Pelē saka modelei Klaudijai Šīferei. Foto: AFI

Vācijas izlases līksmība neturpinājās ilgi, jo sešas minūtes vēlāk Kostarikas valstsvienības līderis Paolo Vančops neviena netraucēts izgāja vienatnē pret vāciešu vārtiem un ar sitienu pa zemi pārspēja Jensu Lēmanu, izlīdzinot rezultātu.

Neilgu brīdi vēlāk čempionāta saimnieki atkal izcirzījās vadībā - Bernds Šnaiders, atrodoties Kostarikas laukuma galā, atspēlēja bumbu soda laukumā talantīgajam Bastianam Švainstaigeram, kurš izdarīja sitienu uz vārtu stūri. Tas nebija precīzs, bet pie bumbas pirmais piesteidzās Miroslavs Kloze, izvirzot vadībā savus tautiešus.

Turpmāk bumbu vairāk kontrolēja Vācijas izlases futbolisti, taču viņi vārtus vairs neguva un pēc spēlētām 45. minūtēm Minhenes "Allianz" arēnas tablo rādīja 2:1. Otrais puslaiks sākās ar vāciešu pārsvaru un nebija ilgi jāgaida līdz vēl vieniem vārtiem.

Kostarikas futbolisti priecājās pēc gūtajiem otrajiem vārtiem.
Kostarikas futbolisti priecājās pēc gūtajiem otrajiem vārtiem. Foto: AFI

Uzbrukumam atkal piespēdzās Filips Lāms, kas ar savu centrējumu soda laukumā "atrada" Miroslavu Klozi. Pirmais poļu izcelsmes futbolista sitiens ar galvu nebija precīzs, taču viņš savu kļūdu laboja un ar atkārtotu raidījumu no vārtu priekšas pārspēja Kostarikas vārtsargu Hosē Fransisku Porasu.

Mazliet vairāk kā pēc desmit minūtēm - 73. - Paolo Vančops kostarikāņiem iedvesa kādu cerību stariņu, kad visai apšaubāmā situācijā (atrodoties aizmugures stāvolī) pārspēja Lēmanu un samazināja rezultātu līdz minimumam - 3:2.

Šie vārti gan spēles gaitu vairs nespēja izmainīt un Vācijas izlase turpināja pārliecinoši kontrolēt notikumus laukumā. Pašā mača izskaņā Torstens Fringss ar skaistu tālsitienu vārtu augšējā stūrī panāca divu vārtu pārsvaru un palīdzēja izcīnīt savai valstsvienībai pirmos trīs punktus čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu