Latvijas U-20 basketbolistes zaudē Francijai (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Polijas pilsētā Gdiņā notiekošā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē sestdien ar rezultātu 58:73 (8:26, 14:12, 22:19, 14:16) zaudēja Francijas valstsvienībai, kas pagājušā gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Šajā mačā Latvijas izlases labā Elīna Babkina guva 19 punktus, bet ar astoņiem gūtiem punktiem izcēlās Laura Puriņa.

Latvijas izlase svētdien plkst.18.30 pēc Latvijas laika aizvadīs maču par trešo vietu, tiekoties ar pašreizējo U-20 čempionvienību Krieviju, kas otrajā pusfināla spēlē sestdien ar rezultātu 55:67 zaudēja Spānijai.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdaļfināla mačā Latvijas izlase piektdien ar rezultātu 89:71 pārliecinoši uzveica Serbiju, savukārt Francijas komanda ceturtdaļfinālā vēl pārliecinošāk ar 72:49 sagrāva Turciju.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs piektdien Spānijas izlase ar 84:55 pārspēja Poliju, bet Krievijas jaunās basketbolistes ar rezultātu 76:47 uzvarēja Vācijas vienaudzes.

Kā ziņots, pirmā apakšgrupu turnīra C grupas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 67:53 pieveica Čehiju, pēc tam ar 85:69 pārspēja Lietuvu, bet grupas pēdējā spēlē ar 86:69 pārspēja Polijas vienaudzes.

Līdz ar to Latvija ar trijiem panākumiem izcīnīja uzvaru C apakšgrupā un otro posmu uzsāka ar divām uzvarām.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpināja cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. F apakšgrupu izveidoja C un D grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus.

D grupā panākumu ar trijām uzvarām izcīnīja Francijas izlase. Otrajā vietā ar diviem panākumiem ierindojās Krievija, bet trešo vietu ieņēma Zviedrija, kas izcīnīja vienu uzvaru. Savukārt Baltkrievijas izlase pie uzvarām netika un D grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Kā zināms, F apakšgrupas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 89:70 pārliecinoši pieveica Zviedriju, pēc tam ar 65:71 piekāpās Krievijas vienaudzēm, bet pēdējā apakšgrupu turnīra spēlē ar 65:74 atzina grupas kopvērtējuma uzvarētājas - Francijas - pārākumu.

Kā ziņots, iepriekšējā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase tika līdz ceturtdaļfinālam, sacensību noslēgumā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu