Ščerbatihs plāno piedalīties arī 2012.gada Londonas olimpiādē (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: f64 Photo agency

Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs varētu piedalīties arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, Starptautiskās svarcelšanas federācijas (IWF) interneta mājaslapā publicētajā intervijā izteicās pats sportists.

"Ja viss notiks, kā paredzēts, tad, iespējams, piedalīšos arī 2012.gada Londonas olimpiādē," izteicās 34 gadus vecais Ščerbatihs, piebilstot, ka šobrīd viņš nopietni gatavojas 2009.gada pasaules čempionātam, kas novembrī norisināsies Dienvidkorejas pilsētā Kojanā.

Pašreizējais pasaules čempions un pēdējo četru gadu Eiropas čempions Ščerbatihs gan atzina, ka darbs Latvijas Republikas Saeimā un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā liek viņam nedaudz pielāgot savu treniņu grafiku darbdienās, ļaujot aizvadīt tikai vienu treniņu dienā, toties nedēļas nogalēs Ščerbatihs trenējas ar pilnu slodzi.

Runājot par saviem rezultātiem 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kurās viņš izcīnīja bronzas medaļu, Latvijas labākais svarcēlājs atzina, ka viņa sniegums grūšanas disciplīnā varēja būt arī veiksmīgāks.

"Rezultāts raušanā bija apmierinošs, bet par savu sniegumu grūšanā biju sarūgtināts," atzina Ščerbatihs. "Bronzas medaļa nav slikts sasniegums, bet mans mērķis Olimpiādē bija zelta medaļa."

Jau ziņots, ka Pekinas olimpiskajās spēlēs svara kategorijā virs 105 kilogramiem Ščerbatihs raušanas vingrinājumā pacēla 206 kilogramus, bet grūšanā viņa rezultāts bija 242 kilogrami, kas summā deva viņam trešo vietu ar kopējo rezultātu 448 kilogrami.

Kā ziņoja LETA, jūnijā Ščerbatihs triumfēja Baltijas jūras kausa izcīņā vairāku smagāko svaru kategoriju apvienotajā ieskaitē. Raušanā viņš pacēla 192 kilogramus, bet grūšanā uzrādīja rezultātu 220 kilogrami, summā paceļot 412 kilogramus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu