Turpinās balsojums par labākajiem sportistiem - Vasiļevskis vai Lūsis (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ed Lacey.

Kampaņas "Kurš labāks" ietvaros turpinās balsojums par labākajiem dažādu laika posmu sportistiem. Pirmajos divos dueļos uzvarēja Rīgas Dinamo 1988, kas pārspēja Dinamo 2009, kā arī Uļjana Semjonova, kas pārspēja Aneti Jēkabsoni-Žogotu. Nākamajā pārī sacentīsies divi šķēpmetēji – Jānis Lūsis un Vadims Vasiļevskis.

Jānis Lūsis ir vienīgais latvietis, kas ieguvis visu trīs kalumu olimpiskās medaļas: 1964. gadā Tokijā – bronzu, 1968. gadā Mehiko – zeltu un 1972. gadā Minhenē – sudrabu. Viņš ir vairākkārtējs Eiropas un PSRS čempions, kā arī divreiz labojis pasaules rekordu. Savukārt 1987. gadā Starptautiskā vieglatlētikas federācija J.Lūsi atzina par visu laiku izcilāko šķēpmetēju pasaulē.

Vadims Vasiļevskis ir pašreizējais Latvijas rekorda īpašnieks šķēpmešanā. To viņš sasniedza 2007. gadā, kad viņam izdevās 90,73 metrus tāls metiens. Šogad sacensībās Valmierā viņam izdevās tikai par pāris centimetriem tuvāks metiens (90,71 m), kas šobrīd ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. V.Vasiļevskis ir izcīnījis sudraba medaļu 2004. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs Atēnās, kur šķēpu raidīja 84,95 metrus tālu. 2006. gada Eiropas čempionātā un 2007. gada Pasaules čempionātā viņš ieņēma 4. vietu.

Par savu favorītu var balsot, reģistrējoties kampaņas interneta mājas lapā www.kurslabaks.com, kur varēs atrast informāciju par sportistiem, kā arī aplūkot spilgtākos video momentus. Balsojums ilgs līdz 26. jūlijam. Tie, kuri nevar nobalsot elektroniski, var sūtīt vēstuli ar savu balsojumu un komentāru uz Latvijas Olimpiešu sociālo fondu Elizabetes ielā 49, Rīga, LV – 1010.

Balsojiet un atbalstiet Latvijas Olimpiešu sociālo fondu, jo kampaņas ietvaros tiek atbalstīti sporta veterāni, ziedojot vienu eirocentu par katru nodoto balsi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu