Vorobjova debijā spīd debitanti un Masaļskis (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase sestdien Rīgā zaudēja Krievijas valstvienībai. Šis bija pirmais mačs, kurā "sarkanbaltsarkanos" vadīja izlases jaunais galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs.

Spēlējot ar visnotaļ atjauninātu un daļēji pat eksperimentālu sastāvu, Latvijas hokejisti šodien pustukšajā "Arēna Rīga" ledushallē piedzīvoja zaudējumu ar 2:4.

Rīt pulksten 17.00 abas komandas tiksies vēlreiz.

"Pagaidām komanda vēl ir tālu no vēlamās kondīcijas, taču prieks, ka pie nelabvēlīgā rezultāta puiši nenolaida rokas un turpināja cīnīties," preses konferencē neilgi pēc spēles beigām atzina Pjotrs Vorobjovs, kura vadībā Latvijas izlases nule kā ir aizvadījusi pirmo gatavošanās triecienciklu Ventspilī.

Abus vārtus mājinieku labā šodien guva debitanti - jauniešu izlases līderis Kaspars Daugaviņš un juniors Kaspars Saulietis. Par spīti četrām ielaistajām ripām, teicamu sniegumu Latvijas izlases vārtos demonstrēja Edgars Masaļskis, kurš šajā spēlē pelnīti tika atzīts par labāko Latvijas izlasē.

Smagās kājas, smagās galvas

Krievijas izlases treneris Vladimirs Krikunovs uz Latviju ir atvedis hokejistus, no kuriem, pēc paša vārdiem, pasaules čempionātā varētu spēlēt kādi astoņi vīri, bet iespējams pat vēl mazāk.

Tomēr visi tie spēlē Krievijas superlīgā un tas vien norāda, ka vidējais līmenis ir ļoti augsts. Viesu vārtos stājās rūdītais izlases buks Maksims Sokolovs no Sanktpēterburgas SKA, bet komandu cīņā veda pieredzējušais kapteinis Maksims Sušinskis, un tieši viņš, pēc enerģiskas darbības Masaļska vārtu priekšā, spēles 11. minūtē burtiski iestūma ripu Latvijas vārtos - 0:1.

Nenoliedzami, ka viesiem bija izteikts pārsvars. Tie bija ātrāki, precīzāk saspēlējās un nekautrējās mest pa vārtiem pie pirmās izdevības. 15. minūtē Aleksejs Jemeļins tieši vārtu priekšā saņēma precīzu piespēli no Aleksandra Haritonova un no tuvas distances vēlreiz pārspēja Masaļski - 0:2.

Mājiniekiem tādu īstu vārtu gūšanas iespēju pirmajās 20 minūtes faktiski nebija, bet, kad līdz pirmajam pārtraukumam bija atlikušas pārdesmit sekundes, krievu hokejista izgājienu aci pret aci ar Masaļski Latvijas aizsargi spēja apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumu un tas nozīmēja, ka būs soda metiens.

Iļja Krikunovs aukstasinīgi un bez variantiem apspēlēja Masaļski un 11 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām jau 0:3...

Daugaviņš starp vīriem kā zivs ūdenī

Otrā perioda sākumā Vorobjovs izdarīja pirmo korekciju sastāvā un kopā ar veterāniem Aleksandru Semjonovu un Leonīdu Tambijevu laida laukumā tikai 17 gadus veco jauniešu izlases uzbrucēju Kasparu Daugaviņu.

Kaspars Daugaviņš (nokritis pie apmales) absolūti nerespektēja par sevi daudz vecākos pretiniekus un guva Latvijas izlases pirmos vārtus šajā pavasarī.
Kaspars Daugaviņš (nokritis pie apmales) absolūti nerespektēja par sevi daudz vecākos pretiniekus un guva Latvijas izlases pirmos vārtus šajā pavasarī. Foto: AFI

Pēdējais ieņēma Vladimira Mamonova vietu un nepagāja ne piecas minūtes, kad jauneklis guva savus pirmos vārtus arī pieaugušo izlasē. Otrā perioda piektajā minūtē, kad Tambijevs par kaušanos izcieta 2+2+2 minūšu noraidījumu, Daugaviņš Krievijas izlases vārtu priekšā saņēma teicamu Mamonova piespēli un ar vienu pieskārienu trieca ripu tīklā - 1:3!

Eiforija gan tika apslāpēta ļoti ātri, jo otrās trešdaļas septītajā minūtē Vadims Homickis guva vārtus skaitliskajā vairākumā, kad viesi spēlēja pieci pret trim mājiniekiem, un atjaunoja trīs vārtu pārsvaru - 1:4.

Tomēr "āķis jau bija lūpā". Daugaviņa veiksmes iedvesmoti, pēc nepilnas pusotras minūtes lielisku saspēli pretinieku zonā savērpa Latvijas izlases ceturtā maiņa. Pēc filigrānas Miķeļa Rēdliha piespēles Sokolovu otro reizi šajā vakarā pārspēja "Rīga 2000" jaunais uzbrucējs Kaspars Saulietis - 2:4.

Dūru cīņas un necaursitamais Masaļskis

Lai gan vēl bija atlicis pusotrs periods, spēles rezultāts vairāk neizmainījās. Spēles noteikumus turpināja diktēt krievi, taču spožs Latvijas izlases vārtos bija Masaļskis.

Mājiniekiem reālāka iespēja gūt vārtus bija 50 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad Aleksejs Širokovs skaitliskajā vairākumā trāpīja pa vārtu pārliktni.

Šī spēle Miķelim Rēdliham ir beigusies. Viņa azarts un meistarība būtu vairāk noderējusi laukumā.
Šī spēle Miķelim Rēdliham ir beigusies. Viņa azarts un meistarība būtu vairāk noderējusi laukumā. Foto: AFI

Vēl otrā periodā pašā izskaņā dūres pamatīgi izvicināja gan Viktors Bļinovs, gan Rēdlihs, kuri kopā ar Krievijas izlases hokejistiem Igoru Grigorenko un Andreju Kručiņinu saņēma noraidījumu līdz spēles beigām.

Daudz parupja hokeja bija arī trešajā trešdaļā, kur atkal jāuzteic Masaļskis un arī izlase kopumā, kas pašā spēles izskaņā pusotru minūti spēja izturēt mazākumā trīs pret pieciem pretinieku spēlētājiem.

Par labāko Krievijas izlasē šajā spēlē atzina komandas kapteini Sušinski, bet Latvijas izlases treneris Vorobjovs rezumēja: "Ar šādu sastāvu un gatavības pakāpi rezultāts varēja būt arī sliktāks. Komandas sadarbībā vēl daudz kas jāuzlabo. Pozitīvi, ka šobrīd varējam uzspēlēt ar tik spēcīgu pretinieku, kas uzreiz parādīja, kur ir mūsu vājās vietas".

Vorobjovs uzteica Masaļska sniegumu vārtos un atzinīgi izteicās arī par Daugaviņa debiju pieaugušo komandas sastāvā.

Rīt abas komandas vēlreiz tiksies savā starpā. Spēles sākums pulksten 17.00.

Latvijas izlases sastāvs.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, rezervē - Mārtiņš Raitums;

1. maiņa: Arvīds Reķis - Agris Saviels, Grigorijs Panteļejevs - Edgars Žaltkovskis - Mārtiņš Cipulis; 2. maiņa: Jānis Andersons - Aleksandrs Jerofejevs, Aleksandrs Macijevskis - Aleksejs Širokovs - Viktors Bļinovs; 3. maiņa: Atvars Tribuncovs - Māris Jass, Leonīds Tambijevs - Aleksandrs Semjonovs (C) - Vladimirs Mamonovs (Kaspars Daugaviņš); 4. maiņa: Georgijs Pujacs - Guntis Galviņš, Miķelis Rēdlihs - Aldis Āboliņš - Kaspars Saulietis; Rezervē - Arturs Kulda.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu