Pasaules kauss hokejā notiks arī 2020. gadā un kļūs regulārs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisāra vietnieks Bils Deilijs paziņojis, ka Pasaules kausa (PK) izcīņa hokejā notiks arī 2020. gadā, kā arī pēc tam, padarot šo turnīru regulāru.

«Mums būs regulāri turnīri,» Deilijs paziņoja trešdien notikušajā preses konferencē, kas bija veltīta 2016. gada PK izcīņai, kas no 17. septembrim līdz 1. oktobrim risināsies Toronto. «Būs arī divdesmitā gada turnīrs.»

NHL Spēlētāju asociācijas izpilddirektors Donalds Fērs paziņoja, ka turnīrs nākotnē var tikai attīstīties. «Plānos ir izveidot regulāru turnīru, nostiprināt tā identitāti un zīmolu,» viņš teica. «Iepriekšējie PK bija lieliski, taču tie nesaglabāja savu ietekmi un regularitāti.»

Pirmo reizi PK izcīņa risinājās 1996. gadā, otrā - 2004. gadā. Kopš tās pagājuši 12 gadi.

Pasaules kauss uzskatāms par Kanādas kausa pēcteci. Kanādas kausa izcīņas turnīri risinājās 1976., 1981., 1984., 1987. un 1991. gadā. Tajos četras reizes uzvarēja Kanāda, kamēr 1981. gadā triumfēja PSRS hokejisti.

Vadošās pasaules izlases savos spēcīgākajos sastāvos kopš 1998. gada ir spēlējušas arī piecās pēdējās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Nākamās ziemas olimpiskās spēles risināsies 2018. gadā Phjončhanā (Dienvidkorejā) un 2022. gadā Pekinā (Ķīnā), taču nav zināms vai savu valstu izlasēs tajās būs NHL spēlētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu