Vienīgi Krievijas komanda sastāvu PK hokejā nepaziņos īpašā pasākumā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Trešdien gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā paredzēta virkne pasākumu, kuros tiks nosaukti pirmie 16 spēlētāji katrā no astoņām komandām, kas septembrī Toronto piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, liecina Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) informācija.

Pirmā savus pirmos 16 spēlētājus, no tiem divus vārtsargus, nosauks Krievija - plkst. 10 pēc Latvijas laika, taču atšķirībā no pārējiem ar preses relīzi.

Stundu vēlāk preses konferencē «Hartwall Arena» Helsinkos tiks paziņoti Somijas izlases spēlētāji, savukārt plkst. 18 pēc Latvijas laika «Clarion Congress Hotel» Prāgā - Čehijas izlases spēlētāji.

Zviedrijas izlases sastāvs tiks paziņots preses konferencē Ņujorkā, kas sāksies plkst. 19.30 pēc Latvijas laika. Naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika pasākumā Toronto tiks atklāti pirmie 16 spēlētāji Eiropas, Ziemeļamerikas, Kanādas un ASV komandām.

Pārējie septiņi spēlētāji komandām jānosauc 1. jūnijā, līdz ar to laikus kļūstot skaidriem komandu sastāviem.

Pirmo reizi Pasaules kausā - Eiropas komandas sastāvā būs iespēja spēlēt Latvijas pārstāvjiem. No pretendentiem Zemgus Girgensons šobrīd ir vienīgais stabilais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Bufalo «Sabres» rindās, kamēr Vankūveras «Canucks» sistēmā esošais Ķēniņš patlaban spēlē Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Jutikas «Comets», bet vārtsargs Gudļevskis - Tampabejas «Lightning» fārmklubā Sirakūzu «Crunch», lai gan vairākkārt izsaukts uz NHL kā rezervists aiz pamatvārtsarga Bena Bišopa.

Tieši Gudļevski, vienīgo no latviešiem, kā iespējamo kandidātu uz vārtsarga vietu Eiropas komandā minējusi aģentūra «Associated Press» pēc slovāka Jaroslava Halāka no Ņujorkas «Islanders» un šveicieša Jonasa Hillera no Kalgari «Flames», pamatojot to ar iespaidīgo sniegumu 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Ļoti spēcīgā Kanādas izlase ceturtdaļfinālā Sočos tikai ar milzu pūlēm un minimālu 2:1 uzvarēja Latviju spēlē, kurā Gudļevskis atvairīja 55 no 57 metieniem.

Gudļevskis šosezon NHL sargājis vārtus tikai vienā spēlē - oktobrī pret Stanlija kausa pašreizējiem īpašniekiem Čikāgas «Blackhawks», kas uzvarēja ar 1:0 pagarinājumā. Gudļevskis šajā spēlē atvairīja 23 metienus. Pirms tam 2013./2014. gada sezonā viņš piedalījās vienā NHL regulārās sezonas spēlē un divās Stenlija kausa izcīņās.

Eiropas komandu vadīs Vācijas Hokeja federācijas prezidents Francs Reindls, ģenerālmenedžeris būs slovāks Miroslavs Šatans un treneris - Kanadā dzimušais kādreizējais Vācijas izlases uzbrucējs un Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers. Komandā spēlēs hokejisti no Vācijas un Slovākijas, kā arī Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Francijas, Latvijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Šveices.

Astoņas komandas priekšsacīkstēs būs sadalītas divās grupās. A grupā - Kanāda, Čehija, ASV un Eiropa, B grupā - Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerika.

Ziemeļamerikas komandā būs pulcēti kanādieši un amerikāņi, kuri nebūs vecāki par 23 gadiem.

Priekšsacīkstes notiks no 17. līdz 22. septembrim.

Pēc apļa turnīra grupās pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālos 24. un 25. septembrī. Fināls risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām - 27. un 29. septembrī, un, ja būs vajadzīgs, - 1. oktobrī.

Pasaules kausa izcīņa ir Kanādas kausa pēctece, kas pirmo reizi notika 1996. gadā, kad uzvarēja ASV. Līdz šim otrā un pēdējā reize bija 2004. gadā, kad triumfēja Kanāda.

Līdz 1998. gada Nagano olimpiskajām spēlēm Kanādas kauss un Pasaules kauss bija vienīgās sacensības, kurās pasaules vadošās komandas spēlēja stiprākajos sastāvos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu