Rosi karjeru noslēgs «Movistar Yamaha» komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais «MotoGP» itāļu braucējs Valentīno Rosi karjeru noslēgs «Movistar Yamaha» vienībā, pirmdien paziņoja sportists, piebilstot, ka komandas biedram Horhem Lorenso vajadzētu izrādīt viņam cieņu, iespējams, viņa pēdējā sezonā.

Kā zināms, iepriekšējo sezonu Rosi noslēdza kopvērtējuma otrajā pozīcijā, bet Lorenso kļuva par čempionu. Pirms čempionāta noslēdzošā posma kopvērtējuma līderim Rosi bija septiņu punktu pārsvars pār Lorenso, tomēr priekšpēdējā etapā viņš izraisīja incidentu ar vēl vienu spāni Marku Markesu no «Honda» vienības, par ko viņam piešķīra trīs soda punktus. Tā kā itālim jau bija viens soda punkts, kopā četri soda punkti nozīmēja pēdējo starta vietu noslēdzošajā sezonas posmā Valensijā.

«Gribētu piedalīties sacensībās arī pēc 2016.gada. Jebkurā gadījumā vēlētos savu karjeru noslēgt «Movistar Yamaha» vienībā. Gribu sacensties tajā līmenī, kur esmu startējis pēdējos divus gadus, tas ir mans mērķis. Tad redzēsim, kādās sliedēs risināsies čempionāts, vai esmu spējīgs cīnīties par titulu,» teica Rosi.

«Vienmēr esmu cienījis Lorenso, bet viņš mani nedaudz mazāk. Cerēsim, ka cieņa šajā sezonā būs abpusēja,» «Movistar Yamaha» braucēju attiecības komentēja Rosi.

Kā pēc sezonas noslēdzošajām sacensībām, kur triumfēja Lorenso un nodrošināja sev čempiona titulu, atzina Rosi, Markess savam tautietim kalpojis par miesassargu. Markess sacensību laikā atvairīja sava komandas biedra un tautieša Danija Pedrosas uzbrukumus, bet īsti neapdraudēja Lorenso pirmo vietu.

«Viņš zina, ka aizvadītajā sezonā palaida garām iespēju izcīnīt savu desmito čempiona titulu, kas ir grūti pieņemams. Skaidrs, ka ir jaunāki un ātrāki braucēji par Rosi. Incidents priekšpēdējā posmā nebūtu noticis, ja viņš būtu bijis ātrāks par Markesu vai par mani. Ceru, ka šī sezona noslēgsies tāpat kā iepriekšējā, kad mūsu konkurenti finišēja aiz mums,» uzsvēra Lorenso.

«Ceru atkal kļūt par čempionu, bet, ja neizdosies, novēlu to izdarīt Rosi. Galvenais, lai komanda uzvarētu. Ar Rosi mani ir normālas attiecības. Man ar nevienu nav nekādu domstarpību - ne ar Rosi, ne Markesu, ne Pedrosu. Es sveicinos ar visiem,» stāstīja Lorenso.

Pasaules čempiona titulu izcīnīja Lorenso, kurš triumfēja sezonas noslēdzošajās sacensībās, bet Rosi no pēdējās vietas startā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, ar ko gan itālim nepietika, lai izcīnītu uzvaru kopvērtējumā.

Lorenso iepriekš par pasaules čempionu «MotoGP» klasē bija kļuvis 2010. un 2012.gadā, bet vēl divas reizes viņš čempiona titulu ieguvis 250 kubikcentimetru klasē.

Patlaban 36 gadus vecais Rosi cerēja tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir šī brīža vecākais «MotoGP» braucējs un prestižākajā klasē guvis septiņus no saviem tituliem.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Lorenso tika pie 330 punktiem un par pieciem punktiem apsteidza Rosi. Trešo vietu ar 242 punktiem guva iepriekšējo divu sezonu čempions Markess, bet ceturtais ar 206 punktiem palika Pedrosa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu