Sieviešu izlasē gatavošanos pirmajai kvalifikācijas spēlei sāks 15 spēlētājas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Herve Bellenger

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts nosaucis spēlētājas, kuras gatavosies 21. novembrī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, paredzētajai 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajai spēlei ar Lietuvas izlasi, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Kvalifikācijas turnīra grupā abu Baltijas valstu komandu konkurentes būs Slovēnijas basketbolistes. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām.

Koptreniņi pirms spēles ar Lietuvu sāksies otrdien, 17. novembrī, un piecu dienu laikā paredzētas septiņas nodarbības. To laikā treneriem klātienē jāizvērtē spēlētāju sportiskā forma un veselības stāvoklis, kā arī jāpieslīpē komandas taktikas arsenāls.

«Aicinot spēlētājas uz īso treniņnometni, kopā ar kolēģiem sabalansējām sastāvu pa pozīcijām, lai treniņos varētu izmantot pilnus trīs piecniekus. Lai sagatavotos vienai spēlei, laikam vajadzētu pietikt – ja tikai neiejauksies nopietnas veselības problēmas. Pagaidām nav skaidrība tikai par Sabīnes Niedolas līdzdalību. Kājas savainojuma dēļ Vācijas klubā viņa spēlējot bez treniņiem, tāpēc, ja nebūs uzlabojumu, acīmredzot ļausim viņai izārstēties,» sacīja Zībarts. «Negrasāmies atteikties no taktiskajiem variantiem, kas labi strādāja pērn, bet būs arī jaunas nianses. Jebkurā gadījumā būtiska nozīme būs spēlētāju individuālajai meistarībai uzbrukumā, kā arī raksturam aizsardzībā.»

Uz treniņnometni uzaicinātas: Elīna Babkina (bez kluba), Anda Eibele, Baiba Eglīte (abas «TTT Rīga»), Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas «Dynamo»), Ieva Krastiņa, Liene Priede (abas «TTT Rīga»), Gunta Baško-Melnbārde («Basket Landes», Francija), Dita Rozenberga («Charleroi», Beļģija), Dita Liepkalne («Mann Filter», Spānija), Anete Šteinberga (Vologdas «Chevakata», Krievija), Aija Putniņa («Nantes Reze», Francija), Sabīne Niedola («TV Saarlouis Royal» (Vācija), Zane Teilāne («Canik Bld», Turcija), Zenta Meļņika («TTT Rīga»), Kristīne Vītola («Perfumerias Avenida», Spānija). Ja darbā nevarēs piedalīties Sabīne Niedola, viņu aizstās Ieva Kūlīte («TTT Rīga»).

Galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam darbā palīdzēs Aigars Nerips, Artūrs Visockis-Rubenis un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas komandai pirmā spēle 21. novembrī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā: Latvija – Lietuva. Nākamās spēles: 2016. gada 20. februārī Slovēnija – Latvija, 24. februārī Ķēdaiņos Lietuva – Latvija, 23. novembrī Latvija – Slovēnija.

2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupas

A grupa: Lietuva, Latvija, Slovēnija

B grupa: Francija, Horvātija, Igaunija, Nīderlande

C grupa: Melnkalne, Itālija, Lielbritānija, Albānija

D grupa: Serbija, Ukraina, Vācija, Luksemburga

E grupa: Slovākija, Ungārija, Portugāle, Islande

F grupa: Krievija, Grieķija, Bulgārija, Šveice

G grupa: Baltkrievija, Polija, Beļģija

H grupa: Turcija, Rumānija, Izraēla, Bosnija un Hercegovina

I grupa: Spānija, Zviedrija, Somija

Spēles notiks 2015. gada 21. un 25. novembrī, kā arī 2016. gada 20. un 24. februārī, 19. un 23. novembrī, finālturnīrs – 2017. gada jūnijā Čehijā (Prāgā un Hradeckralovā).

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, netiks ņemti vērā rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 4. vietas ieguvējām).

Finālturnīrs risināsies pēc jaunas sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos un pērn sieviešu pasaules čempionātā izcīņā: 1.posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam; 2.posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus; 3.posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu