Serbijas basketbolisti kļūst par ASV pretiniekiem Pasaules kausa izcīņas finālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Serbijas basketbola izlase piektdien iekļuva Spānijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas finālā, tādejādi izšķirošajā mačā par zelta godalgām kļūstot par ASV pretiniekiem. Serbija pusfināla mačā ar rezultātu 90:85 (21:15, 25:17, 15:14, 29:39) apspēlēja Franciju.

Uzvarētāju labā ar 24 punktiem izcēlās Milošs Teodosičs, kamēr pie 13 punktiem tika Bogdans Bogdanovičs.

Tikmēr Francijas izlases sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja Nikolā Batums, kuram 35 punkti.

Jau pirmajā ceturtdaļā Serbija pamanījās sasniegt desmit punktu pārsvaru, devītajā minūtē izvirzoties vadībā ar 20:10. Savukārt otrās ceturtdaļas ievadā serbi jau bija panākuši 30:15, bet puslaika turpinājumā Francijai neizdevās lauzt cīņas gaitu, kas pārtraukumā Serbijai ļāva doties ar pārliecinošu vadību – 46:32.

Arī otrā puslaika pirmajā pusē Francijai pagalam neveicās ar atspēlēšanos, taču savu panākt viņiem izdevās ceturtajā ceturtdaļā, kad no 46:61 francūži panāca 61:65 nedaudz vairāk kā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām.

Tiesa, pēc tam Serbija atguva savu precizitāti uzbrukumos, taču līdz bīstamam attālumam Francijas izlase nonāca vairāk nekā minūti pirms pamatlaika beigām (79:82). Pēdējā minūtē francūži jau izmantoja sodu sišanas taktiku, taču tā nelīdzēja, galarezultātā piedzīvojot zaudējumu.

Līdz ar to Serbija kļuvusi par ASV izlases pretinieci Pasaules kausa izcīņas finālā. Šo abu komandu spēkošanās notiks svētdien. Tikmēr Francija sestdien spēlē par trešo vietu tiksies ar Lietuvu.

Serbija Pasaules kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2002.gada, kad arī pēdējo reizi izdevās kļūt par pasaules čempioni un iegūt kādu no šī turnīra godalgām.

Tikmēr Francija savā pastāvēšanas vēsturē vēl ne reizi nav tikusi pie Pasaules kausa medaļām.

Jau vēstīts, ka otrā pusfinālā ASV ceturtdien ar 96:68 pieveica Lietuvu.

Kā ziņots, pēc grupu turnīra no sacensībām izstājās Irāna, Ēģipte, Filipīnas, Puertoriko, Ukraina, Somija, Angola un Dienvidkoreja, astotdaļfinālā zaudējumus piedzīvoja Senegāla, Horvātija, Grieķija, Argentīna, Meksika, Dominikāna, Jaunzēlande un latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenētā Austrālija, bet ceturtdaļfinālā apstājās Turcija, Slovēnija, Brazīlija un sacensību saimniece Spānija.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā, kad sacensības vēl tika dēvētas kā pasaules čempionāts, ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu