Krievija nākotnē būtu gatava uzņemt NHL rīkoto PK izcīņu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Hokeja Pasaules kausa (PK) izcīņas organizatore Nacionālā hokeja līga (NHL) varētu piedāvāt pasaules pilsētām izsoli par tiesībām sarīkot turnīru nākotnē, ja finansiāli sekmīgs būs nākamā gada septembrī Toronto paredzētais, vēsta Kanādas raidorganizācija TSN.

Krievijas Hokeja federācijas pirmais viceprezidents Romāns Rotenbergs jau paudis Krievijas vēlmi šādā izsolē piedalīties. Pagaidām nav norāžu, kad varētu notikt nākamā PK izcīņa pēc 2016. gada turnīra.

TSN min, ka uz tiesībām uzņemt turnīru ar visu labāko pasaules hokejistu piedalīšanos varētu pretendēt Čikāga, Monreāla, Berlīne vai Maskava.

Rīkotājas - NHL un NHL Spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) plāno peļņu no 2016. gada turnīra apmēram 65 miljonu ASV dolāru apmērā.

2016. gadā visas turnīra spēles notiks «Air Canada Centre» arēnā, kurā spēlē NHL komanda Toronto «Maple Leafs». Astoņas komandas priekšsacīkstēs būs sadalītas divās grupās. A grupā - Kanāda, Čehija, ASV un Eiropa, B grupā - Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerika.

Eiropas komandā būs hokejisti no valstīm, kuras atsevišķi nebūs pārstāvētas. Tajā vietu prognozē arī Zemgum Girgensonam. Ziemeļamerikas komandā būs pulcēti kanādieši un amerikāņi, kuri nebūs vecāki par 23 gadiem.

Priekšsacīkstes notiks no 17. līdz 22. septembrim.

Pēc apļa turnīra grupās, pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālos 24. un 25. septembrī. Fināls risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām - 27. un 29. septembrī,.un, ja būs vajadzīgs - 1. oktobrī.

Iepriekšējo reizi PK hokejā notika 2004. gadā, pirms tam - 1996. gadā. Vēl pirms tam šāds turnīrs nesa Kanādas kausa nosaukumu un notika 1976., 1981., 1984. un 1991. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu