Ar finālposmu Rīgā noslēgsies LVS kausa sezona vieglatlētikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 7.augustā ar sacensībām Daugavas stadionā un cīņām par uzvaru kopvērtējumā noslēgsies Latvijas Vieglatlētikas Savienības (LVS) kausa izcīņas sezona. Jau par tradicionālajām kļuvušo sacensību mērķis ir popularizēt un attīstīt vieglatlētiku Latvijā un gatavot jaunus sportistus dalībai starptautiska līmeņa sacensībās. 2014. gadā LVS kausā aizvadīti jau četri posmi – Kuldīgā, Liepājā, Jelgavā un Iecavā.

Finālposmā vīriešu, sieviešu un zēnu, meiteņu konkurencē sportisti sacentīsies šādās disciplīnās: 100m, 100mb/110mb, 400m, 800m, tāllēkšanā, šķēpa mešanā un augstlēkšanā.

Aizraujošs solās būt 100m sprints vīriešiem, kur gaidāma sīva spēkošanās starp nesen notikušā Latvijas čempionāta sudraba un bronzas medaļniekiem Jāni Mezīti (Gulbenes BJSS) un Sandi Sabājevu (Valmieras VK), kā arī Elviju Misānu (Auseklis IK), kurš Latvijas čempionātā šajā disciplīnā nestartēja. Elvijs šobrīd ir LVS kausa kopvērtējuma līderis sprinta distancēs. Šajā pašā disciplīnā sievietēm par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies Gunta Latiševa - Čudare (Rēzekne), kas tikko kā atgriezusies no Pasaules junioru čempionāta ASV un Anna Paula Auziņa (Auseklis IK), kas Latvijas Čempionātā finišēja sudraba pozīcijās.

800m skrējienā vīriem notiks sīva spēkošanās par kopvērtējuma pirmajām trīs vietām starp Renāru Stepiņu (Rēzeknes BJSS, Latvijas čempionātā 2.vieta), Jāni Razgali (Madona/Sk Tērauds, LČ 4.v.), Arni Ozoliņu (SS Arkādija, LČ 11.v.) un Mārtiņu Karlsonu (LČ 5.v.) . Sacensībās startējot arī Paulam Ārentam (LČ 3.v.), šī disciplīna uzskatāma par visintriģējošāko, jo startē gandrīz visi labākie Latvijas vidējo distanču skrējēji.

Citās disciplīnās galvenie pretendenti uz uzvaru kopvērtējumā un augstvērtīgiem rezultātiem ir Elvijs Misāns (Auseklis IK) un Jana Stafeckis tāllēkšanā , Jānis Svens Grīva (Ventspils) un Anete Kociņa (Limbažu un Salacgrīvas novada SS) šķēpa mešanā, Jeļena Ābele (Mārupes SC) 800m skrējienā, Māris Grēniņš (Auseklis IK) 110m/b un Dace Dreimane (Ventspils) 100m/b, Maksims Semjonovs un Inese Nagle (Jelgavas novada SC) 400m skrējienā, kā arī Mārtiņš Sulainis (Jēkabpils SS) un Madara Onužāne («Laimīte» BJC) augstlēkšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu