Treimanim 16. vieta Pasaules kausa BMX superkrosā Zviedrijas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis svētdien Zviedrijas pilsētā Angelholmā notikušajā Pasaules kausa izcīņas posmā superkrosā iekļuva pusfinālā, kur finišēja astotais. Sacensību noslēgumā valmierietis tika ierindots 16. pozīcijā. Par posma uzvarētāju tikmēr kļuva brits Laims Filips.

Lielais vējš šīs nedēļas nogalē Zviedrijas pilsētā Angelholmā apgrūtināja un ietekmēja Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā trešā posma norisi. Sestdien tika mainīta un saīsināta sacensību programma kvalifikācijas braucienos, kā arī atcelts «time – trial» brauciena superfināls.

Svētdien, lai arī vējš saglabājās ļoti spēcīgs, tomēr sacensības ritēja pēc pilnas programmas. Pamatcīņām kvalificējās visi pieci Latvijas BMX braucēji, kuri startēja Zviedrijas posmā. Kvalifikāciju sekmīgi pārvarēja Rihards Veide, Māris Štrombergs, Kristens Krīgers un Sandra Aleksejeva, kamēr Edžus Treimanis starp 64 dalībniekiem pamatsacensībās kvalificējās automātiski pēc superkrosa ranga.

Astotdaļfinālā, kur katram dalībniekam bija jāveic trīs braucieni, no latviešiem vissekmīgāko sniegumu izdevās parādīt Treimanim. 27 gadus vecais trenera Ivo Lakuča audzēknis pirmajos divos braucienos bija otrais, kamēr trešajā piedzīvoja neveiksmi un finišēja septītajā vietā. Tas neliedza Edžum iekļūt ceturtdaļfinālā. Šajā pašā braucienā startēja arī Rihards Veide.

Vēl viens no mūsu olimpiešiem ieņēma attiecīgi trešo, ceturto un piekto vietu savos braucienos. Diemžēl tas Rihardu atstāja uzreiz aiz ceturtdaļfinālistiem. Sacensības viņš noslēdza 33. vietā. Gana sekmīgi savu astodaļfinālu braucienu sēriju sāka mūsu divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kuram pirmajā braucienā otrā vieta.

Otrajā braucienā viņš bija astotais, bet trešajā piektais. Ar šo bija pa maz, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Mūsu jaunākais komandas sportists Kristens Krīgers nevienā no trijiem braucieniem neiekļuva labāko četriniekā, tādējādi arī nepiebiedrojoties Treimanim ceturtdaļfinālā.

Sieviešu konkurencē, kur kopumā pamatsacensībās startēja 32 braucējas, Olafa Lakuča audzēknei Sandrai Aleksejevai savos ceturtdaļfinālos attiecīgi piektā, sestā un septītā pozīcija, kas nedeva iespēju cīnīties pusfinālistu pulkā.

Edžus Treimanis startēja vienā ceturtdaļfinālā ar Eiropas spēļu uzvarētāju Jorisu Dodē, titulēto britu Laimu Filipu, pasaules čempionāta bronzas medaļnieku Davidu Grafu un citiem. Būvniecības uzņēmuma «MONUM» atbalstītās Latvijas izlases sportistam no starta izdevās izkarot sev vietu labāko četriniekā, ko turpinājumā Edžus arī pārliecinoši nosargāja, finišējot trešajā vietā un trešo posmu pēc kārtas kvalificējoties vismaz pusfinālam. Tajā valmierietis cīnījās pirmajā braucienā, kur starp viņa konkurentiem bija arī Filips, Konors Fīlds, Jelle van Gorkoms un citi.

Brauciena laikā diemžēl Edžu piemeklēja neveiksme, kas liedza pacīnīties par vietu finālistu pulkā. Mūsu sportists finišēja astotais, bet sacensību noslēgumā ieņēma 16. vietu. Par posma uzvarētāju kļuva jau vairākkārt pieminētais brits un pagājušā gada Pasaules kausa ieguvējs Laims Filips. Viņš aiz sevis atstāja lielākā pārsteiguma autoru Bodi Turner (Bodiju Turneru) no Austrālijas un tituliem daudz bagātāko austrālieti Semu Viloubiju.

Pasaules kausa ceturtais posms piektajā un sestajā septembrī notiks Argentīnā.

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā kalendārs

05.-06.09, Argentīna, Santiago del Estero

25.-26.09. ASV. Roch Hill

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu