Laikraksts: Blaters brīvprātīgi neatkāpsies

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zeps Blaters, pretēji iepriekš solītajam, negatavojas brīvprātīgi atkāpties no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amata, vēsta laikraksts «Blick».

«Es neatkāpšos. Mans un mana biroja liktenis būs FIFA kongresa rokās,» «Blick» citē Blatera izteikumus laikā, kad viņš apmeklējis topošo FIFA muzeju.

Lielo korupcijas skandālu dēļ, kuru ietvaros apsūdzēti 18 cilvēki, šveicietis Blaters 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata, lai gan maija beigās notikušā kongresa laikā viņš tika pārvēlēts jau uz savu piekto termiņu.

Jau iepriekš pēdējās nedēļās Blateram pietuvināti cilvēki pauduši, ka prezidents neizslēdz iespēju mainīt savu lēmumu, jo saņēmis atbalsta vēstules no Āzijas un Āfrikas futbola federācijām.

Blatera piektdienas izteikumus apstiprinājusi arī FIFA, uzsverot, ka tajos nav «nekas jauns, jo vārdi ir tādi paši, kā jau 2.jūnijā Blaters izskaidroja savu gaidāmo mandāta nolikšanu».

«Vēlēšanas ir noslēgušās, taču izaicinājumi, ar kuriem FIFA ir jāsaskaras, nav beigušies. Šai organizācijai ir nepieciešama dziļa rekonstrukcija, lai gan šīs asociācijas biedri man atkal ir devuši mandātu un pārvēlējuši prezidenta amatā. Tomēr to neatbalsta katrs šajā futbola pasaulē,» 2.jūnijā pauda Blaters. «Tieši šī iemesla dēļ aicinu rīkot ārkārtas kongresu, lai varu nodot savas funkcijas. Kongress tiks rīkots, cik ātri vien iespējams. Līdz tam brīdim turpināšu pildīt savus FIFA prezidenta pienākumus.»

Paredzams, ka precīzs datums, kad risināsies FIFA ārkārtas kongress, tiks noteikts 20.jūlijā.

Darbu FIFA Blaters sāka 1975.gadā kā tehniskais direktors, bet pēc sešiem gadiem viņš kļuva par ģenerālsekretāru, kura pienākumus pildīja līdz brīdim, kad viņu 1998.gadā ievēlēja par prezidentu.

Tiesa, ilgais termiņš FIFA prezidenta amatā ir ierasta lieta, piemēram, francūzis Žils Rimē to vadīja 33 gadus (1921.-1954.), bet brazīlietis Žoau Avelanžs savus pienākumus pirms Blatera pildīja 24 gadus (1974.-1998.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu