FIFA nodod datorinformāciju Šveices tiesu iestādēm, kas izmeklē korupciju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) ir nodevusi datorinformāciju Šveices tiesu iestādēm, kas izmeklē korupciju šajā organizācijā, trešdienas vakarā paziņoja FIFA preses sekretārs.

«FIFA šodien, kā plānots, sniedza datus, kurus bija pieprasījis ģenerālprokurors,» informēja organizācijas preses sekretārs.

14 esošām vai bijušajām FIFA amatpersonām un sporta mārketinga vadošiem darbiniekiem maijā tika izvirzītas apsūdzības Cīrihē saistībā ar ASV iestāžu veiktu izmeklēšanu par korupciju FIFA.

FIFA prezidents šveicietis Zeps Blaters pagājušajā nedēļā atkāpās no amata, kurā četras dienas pirms tam tika ievēlēts uz piekto termiņu.

Šveices tiesu iestādes pašlaik izmeklē FIFA lēmumus piešķirt Krievijai tiesības rīkot 2018. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru un piešķirt Katarai tiesības rīkot 2022.gada PK finālturnīru.

Lielbritānijas raidsabiedrība BBC ziņoja, ka datorinformācija tika konfiscēta Blatera, FIFA ģenerālsekretāra Žeroma Valkes un finanšu direktora Markusa Katnera birojos Cīrihē.

Šveices prokuratūras oficiāls pārstāvis ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka ir nodoti dokumenti, bet neminēja konkrētas personas. «FIFA ir šodien iesniegusi dokumentus un datoru datus,» sacīja prokuratūras pārstāvis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu