Putniņa: Anete un Gunta ir ļoti nozīmīgs pienesums izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pieredzējušo Anetes Jēkabsones-Žogotas un Guntas Baško-Melnbārdes atgriešanās Latvijas sieviešu basketbola izlasē ir ļoti nozīmīgs pienesums komandai, uzskata viena no valstsvienības līderēm Aija Putniņa.

Latvijas izlase, turpinot gatavoties šomēnes gaidāmajam Eiropas čempionātam, trešdien pēdējā pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar 72:75 zaudēja Lietuvai.

«Šajā mačā neiemetām savus metienus, nebija enerģijas. Likās, ka velkamies laukumā - nebija mūsu spēle. Nepieciešams vairāk uzvilkties pašām un aktīvāk cīnīties,» aģentūrai LETA sacīja Putniņa.

«Kopumā gan komandas sniegums, protams, uzlabojas. Vēl palikušas divas pārbaudes spēles, kurās vēl vairāk var uzlabot, bet kopumā viss paliek labāk.»

Jau ceturtdien Latvija izbraukumā spēkosies ar Zviedriju, bet piektdien abas komandas tiksies atkārtoti. Šīs Latvijas valstsvienībai ir pēdējās divas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas izlasē atgriezušās Jēkabsone-Žogota un Baško-Melnbārde, atkal būdamas vienas no komandas līderēm.

«Anete un Gunta ir ļoti nozīmīgs pienesums izlasei, viņām ir vislielākā pieredze. Runas, ka kāda pieredzējusī spēlētāja varētu atgriezties izlasē, klīda ilgāku laiku. Tad nebija skaidrs, kuras tieši, bet jau pieļāvu, ka tās būs tieši viņas abas,» uzsvēra Putniņa.

Iepriekšējo sezonu 27 gadus vecā Putniņa sāka Ungārijas klubā Pēčas «Pinkk 424», bet gadumijā pārcēlās uz Itāliju, kur bija spēlējusi jau iepriekš. Latviete pievienojās San Martino di Lupari «Fila» komandai, kļūdama par vienu no vienības līderēm, bet nākamajā sezonā viņa spēlēs jau Francijas čempionāta vienībā Nantes «Reze».

«Ar aizvadīto klubu sezonu neesmu apmierināta. Īpaši neizdevies bija sezonas sākums. Ungārijā bija galīgi slikti, ieskaitot algas nemaksāšanu - viss, kas var būt slikti, tas arī bija. Tomēr sezonas otrajā daļā iespēlējos un atguvu formu,» secināja Putniņa. «Šoreiz sanāca jau laicīgi atrast jaunu klubu. Prieks, ka varēju pienācīgi gatavoties izlasei, nedomājot par komandu, kurā nākamsezon spēlēšu. Francijas čempionāts viennozīmīgi ir stiprāks par Itālijas.»

Latvijas izlase Eiropas čempionātā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Serbiju, Horvātiju, Krieviju un Lielbritāniju.

Gaidāmajā turnīrā piedalīsies 20 komandas, kas tika salozētas pa piecām izlasēm četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa aizvadīšanas trīs pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies otrajam posmam, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, kamēr ceturto un piekto pozīciju īpašniecēm turnīrs būs beidzies.

Otrajā posmā 12 valstsvienības būs sadalītas pa sešām divās apakšgrupās. Pēcāk četru pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Ungārijā un Rumānijā norisināsies no 11. līdz 28. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu