Jordānijas princis ārkārtas vēlēšanās kandidēs uz FIFA prezidenta amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jordānijas princis Ali bin al Huseins ārkārtas vēlēšanās gatavojas vēlreiz kandidēt uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatu.

Kā zināms, otrdien pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters paziņoja par atkāpšanos no sava amata, kurā tika pārvēlēts tikai pagājušās nedēļas piektdienā.

Blatera vienīgais konkurents Cīrihē notikušā kongresa laikā bija bin al Huseins, kurš ir arī FIFA viceprezidents, taču viņš organizācijas iekšējā balsojumā bija spiests pārliecinoši piekāpties 79 gadus vecā šveicieša priekšā.

Tomēr pēc negaidītā Blatera otrdienas paziņojuma laika posmā no šī gada decembra līdz nākamā gada martam tiks rīkots ārkārtas FIFA kongress un vēlēšanas, kurās bin al Huseins gatavojas piedalīties, pavēstījusi Jordānijas Futbola federācija.

Vēl pirms kongresa sākuma ietekmīgo asociāciju pagājušajā nedēļā skāra pamatīgs skandāls - korupcijas lietā tika arestētas septiņas FIFA organizācijas augsta līmeņa amatpersonas.

Pamatojoties uz pēdējo dienu skandāliem, Blaters otrdien atzina, ka FIFA nepieciešama «dziļa rekonstrukcija», turklāt viņš vairs savā virzienā nejūtot pasaules futbola atbalstu.

Pagājušajā nedēļā Blaters tika ievēlēts jau uz savu piekto termiņu, lai gan viņa kandidatūra izsauca pretrunīgu reakciju FIFA iekšienē. Vēl 2011.gada vēlēšanu laikā šveicietis izteicās, ka tas būs viņa pēdējais termiņš, taču vēlāk savu nostāju nolēma mainīt.

Darbu FIFA Blaters sāka 1975.gadā kā tehniskais direktors, bet pēc sešiem gadiem viņš kļuva par ģenerālsekretāru, kā pienākumus pildīja līdz brīdim, kad viņu 1998.gadā ievēlēja par prezidentu.

Tiesa, ilgais termiņš FIFA prezidenta amatā ir ierasta lieta, piemēram, francūzis Žils Rimē to vadīja 33 gadus (1921.-1954.), bet brazīlietis Žoau Avelanžs savus pienākumus pirms Blatera pildīja 24 gadus (1974.-1998.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu