Masaļskis: Likās, ka čempionāts notiktu Rīgā (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālās izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pēc sestdienas pasaules čempionāta (PČ) vēsturiskās uzvaras (3:2) pret Somijas izlasi bija priecīgs tribīnēs redzēt tik daudz mūsu komandas atbalstītāju.

Bija pelnījuši uzvarēt

«Sajūtas ir foršas,» atzina Masaļskis. «Sākumā bija tāda neliela škrobe, ka lielāko spēles daļu mēs dominējam, bet nevar iemest. Arī cīņas sākumā nonācām iedzinējos un bija jāsaņemas. Vēlāk jau sapratām, ka esam pelnījuši uzvarēt, un padarījām darbu līdz galam.»

«Viņiem veicās ļoti. Somijai otrajā periodā bija arī moments uz manu sargāto cietoksni, taču viņi tur netrāpīja praktiski tukšos vārtos. Šodien bija viens no tiem mačiem, kad veiksme skraidīja šurpu turpu,» pārdomās dalījās latviešu vārtsargs.

Izcila atmosfēra

34 gadus vecais Masaļskis, kurš šovakar atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem, bija pateicīgs faniem par lielisku atmosfēru «Minsk-Arena». «Likās, ka čempionāts norisinātos Rīgā. 2006.gadā es nepārstāvēju Latvijas izlasi, tagad laikam dabūju to izbaudīt pēc pilnas programmas.»

«Personīgi es gatavojos no spēles uz spēli. Par Vāciju neko nezinu, neredzēju viņu pirmo maču pret Kazahstānu. Treneri jau noteikti skatījās un ierakstīja šo cīņu,» sacīja pieredzējušais vārtsargs.

Var paveikt lielas lietas

Vācijas izlases galvenais speciālists Pets Kortina masu medijiem izteicies, ka latviešu galvenais trumpis ir meistarīgi spēlētāji, taču Masaļskis īsti šim apgalvojumam negribēja piekrist. «Individuāli spēcīgu hokejistu mums netrūkst. Tomēr tas nav galvenais mūsu spēks. Ja spēlēsim kā komanda, varam paveikt lielas lietas - tā tas ir bijis katru gadu.»

Ar Somiju Latvija divreiz tikās gatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Abos mačos ar rezultātu 5:1 savā laukumā pārāki bija Somijas hokejisti.

Somijas valstsvienības sastāvā šobrīd pieteikti 20 spēlētāji. Komandas vadība vēl cer uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvjiem, kuriem sezona turpinās Stenlija kausa izcīņā. Lielākā daļa no sastāvā esošajiem spēlētājiem pārstāv vietējās līgas vienības.

Latvija - Somija pēdējo reizi pasaules čempionātos tikās pērn Helsinkos, kad turnīra rīkotāji uzvarēja 3:2 pagarinājumā.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs jau svētdien, tiekoties ar Vācijas izlasi. Šī mūsējiem būs ļoti svarīga cīņa.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
11.05.2014.13.45Vācija - Latvija
13.05.2014.20.45Kazahstāna - Latvija
15.05.2014.16.45ASV - Latvija
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlei ar Somiju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks, Māris Jass, Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis, Juris Štāls, Herberts Vasiļjevs, Ronalds Ķēniņš, Miķelis Rēdlihs, Zemgus Girgensons, Roberts Lipsbergs, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu