Apē notiks tradicionālais «Vaidavas kauss» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Kā zināms, tradīcijas veido cilvēki un tā tas ir arī «Vaidavas Kausa» gadījumā - jau trīs paaudzēs Baltijas valstu sportisti gadu no gada ierodas Apē, lai kopā ar organizatoriem un skatītājiem izdarītu kārtējo ierakstu Latvijas un Baltijas motokrosa vēsturē.

18.maijā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē jau 41.(!) reizi notiks Vaidavas Kausa izcīņa motokrosā - vecākās un tradīcijām bagātākās motokrosa sacensības Baltijā! Sportisti atkal būs gatavi doties mototrasē, kuru par vienu labākajām ir atzinuši vairāki pasaules vadošie motokrosisti, informēja Astra Binde, «Motoklubs Ape» preses sekretāre.

Jau šobrīd vieni no galvenajiem jautājumiem ir:

- vai Latvijas motokrosistiem izdosies revanšēties par to, ka pagājušajā gadā no četriem galvenajiem Vaidavas Kausiem trīs tika aizvesti uz Igauniju? Arī pārējo dāsno balvu fondu krietni «patukšoja» igauņi, jo no visām 12 godalgotajām vietām viņi aizņēma astoņas!

- vai latviešem būs pa spēkam papildināt Vaidavas Kausa vēsturi ar nozīmīgu panākumu: atkārtojot Tanela Leoka sasniegumu, četras reizes pēc kārtas iegūt savā īpašumā galveno Vaidavas Kausu? To šogad var atkārtot tikai viens sportists - Augusts Justs. Vai konkurenti viņam to ļaus izdarīt? Mūsu Dāvis Ivanovs, Roberts Justs, Dāvis Līvs, Lauris Freibergs un citi, kā arī vadošie Igaunijas motokrosisti noteikti gribēs savā īpašumā iegūt 41.Vaidavas kausu.

- vai tiešām blakusvāģu klasē skatītājus atkal priecēs pasaules vadošie sportisti?

- kuram no Senioru klasē startējošajiem leģendārajiem motokrosistiem savai kolekcijai izdosies pievienot vēl vienu Vaidavas Kausu? Varbūt Leonam Kozlovskim, Agrim Ļitvinovam, Raimondam Baltgalvim, Jānim Mironovam vai mājiniekam Jurijam Kovgeram?

Tie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem atbildes uzzināsim 18.maijā Apē. Vairāk informācijas un motokrosa vēstures materiāli: www.vaidavaskauss.lv

Kā ierasts, visas ieejas biļetes piedalīsies loterijā, kurā varēs laimēt vērtīgas sponsoru dāvātās balvas. Lai sacensības Apē būtu īsti motosporta svētki, neiztikt arī bez kārtīgas motoballes - tā notiks 17.maija vakarā Apes tautas namā kopā ar pazīstamo grupu «Opus Pro». Toties Alūksnes muzejā no 7.maija būs skatāma «Vaidavas kausam» un motosportam veltīta izstāde, bet uz tikšanos ar motosportistiem Alūksnē muzejs aicinās 13.maijā plkst.14.00.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu