Vītoliņš: Ir grūti sākt turnīru pret rangā zemāku komandu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pasaules čempionei Krievijas hokeja izlasei pasaules čempionāta (PČ) spēle pret Norvēģiju ir jāuztver nopietni, jo turnīra pirmais mačs vienmēr ir grūts, Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts valstsvienības galvenā trenera Oļega Znaroka asistents Harijs Vītoliņš.

«Vienmēr ir grūti sākt [turnīru] pret komandu, kas rangā ir zemāka par tavējo. Vienmēr ir grūti tikt ritmā jau pirmajā spēlē,» sacīja Vītoliņš.

Treneris uzsvēra, ka spēle ir jāuztver nopietni. «Norvēģijas izlasei nav nekas iespaidīgs, bet viss ir atkarīgs no mūsu pašu spēles,» uzskata bijušais Latvijas izlases hokejists.

Krievijas izlasei PČ pirmajā mačā pret Norvēģiju piektdien, 1.maijā, nevarēs palīdzēt uzbrucēji Jevgeņijs Malkins, Nikolajs Kuļomins un Vladimirs Tarasenko, kuri vēl nav ieradušies turnīra norises vietā Ostravā.

Pastāv iespēja, ka PČ turpinājumā Krievijas izlases sastāvu vārētu papildināt arī uzbrucējs Pāvels Dacjuks no Nacionālās hokeja līgas kluba Detroitas «Red Wings», kas Stenlija kausa izcīņā pirmajā kārtā sērijā ar 3:4 piekāpās Tampabejas «Lightning».

PČ no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Krievija, Somija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

Pērn PČ notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, kur turnīra finālā Krievijas hokejisti uzveica Somijas izlasi ar rezultātu 5:2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu