Znaroka vadītā Krievijas izlase paliek bez vairākiem spēlētājiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Galvenā trenera Oļega Znaroka un viņa asistenta Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase divas nedēļas pirms pasaules čempionāta (PČ) savainojumu dēļ palikusi bez vairākiem spēlētājiem, ceturtdien vēsta Krievijas Hokeja federācija.

«Pēdējās dienās medicīniskais štābs darīja visu iespējamo, lai līdz čempionāta sākumam uz kājām dabūtu četrus Maskavas CSKA spēlētājus - uzbrucējus Aleksandru Radulovu un Igoru Grigorenko, aizsargus Denisu Deņisovu un Ņikitu Zaicevu,» norādīja izlases ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs, kurš vēl piebilda, ka visi šie spēlētāji pēc klubu sezonas valstsvienībai pievienojās tādā stāvoklī, ka atlika vien cerēt uz brīnumu, ka viņi varētu piedalīties čempionātā.

Kontinentālās hokeja līgas regulārajā čempionātā Radulovs bija rezultatīvākais spēlētājs ar 24 gūtiem vārtiem un 47 rezultatīvām piespēlēm, Grigorenko sakrāja 45 punktus (23 vārti + 22 piespēles), bet Zaicevs un Deņisovs bija CSKA komandas rezultatīvākie aizsargi attiecīgi ar 32 (12+20) un 25 (3+22) rezultativitātes punktiem.

Krievijas valstsvienības sastāva selekcijas vadītājs Aleksejs Žamnovs paziņojis, ka pēdējās dienās situācija ar spēlētāju traumām ir dramatiska. Viņš atklāja, ka nopietna muskuļa savainojuma dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Edmontonas «Oilers» uzbrucējs Nails Jakupovs, kurš šosezon Nacionālajā hokeja līgā regulārajā čempionātā 81 mačā guva 14 vārtus un atdeva 19 rezultatīvas piespēles.

Eiropas Izaicinājuma tūres ietvaros 16. un 18. aprīlī Krievijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles izbraukumā pret Somijas valstsvienību.

PČ no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Krievija, Somija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu