Rēdliham piespēle, «Lokomotiv» nonāk soļa attālumā līdz konferences finālam (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē trešdien izcēlās latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, palīdzot Jaroslavļas «Lokomotiv» komandai, kuru pārstāv arī Jānis Sprukts, nokļūt panākuma attālumā no nākamās kārtas.

(Papildināta no 11.rindkopas.)

Sērijas piektajā mačā «Lokomotiv» ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) izbraukumā pieveica Sanktpēterburgas klubu SKA.

Pēc nerezultatīvas pirmās trešdaļas rezultātu 23.minūtē atklāja Kevins Dalmens, bet cīņas vidū «Lokomotiv» panāca izlīdzinājumu - Rēdlihs piespēlēja Sergejam Koņkovam, kurš tālāk no aizvārtes atdeva ripu vārtus guvušajam Iļjam Gorohovam, rezultātam kļūstot 1:1.

Vadību «Lokomotiv» ieguva otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē, kad pēc uzvarēta iemetiena sekmīgi individuāli nospēlēja Emils Gaļimovs, pārspējot SKA vārtsargu Aleksandru Salāku. Savukārt trešo reizi Salāks tika pārspēts trešās trešdaļas pirmajā minūtē, kad izcēlās Jegors Averins. Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām norvēģu uzbrucējs Patriks Tūresens, spēlējot mazākumā, samazināja SKA deficītu līdz 2:3, tomēr kaut neizšķirtu mājiniekiem neizdevās panākt.

Visā trešajā trešdaļā «Lokomotiv» hokejisti izpildīja vien divus metienus.

Rēdlihs šajā mačā nospēlēja 13 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu spēka paņēmienu.

12 aizvadītajās Gagarina kausa spēlēs Rēdlihs tagad savācis divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Sprukts laukumā pavadīto 11 minūšu un 26 sekunžu laikā veica četrus metienus, uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lokomotiv» komanda izvirzījusies vadībā ar 3-2. Nākamais mačs, kas var kļūt par noslēdzošo, piektdien risināsies Jaroslavļā.

Pirms tam regulāro čempionātu SKA noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma otrajā vietā, bet «Lokomotiv» ierindojās astotajā pozīcijā. Konferences ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas klubs ar 4-0 pārspēja Maskavas CSKA, bet «Lokomotiv» ar 4-3 apspēlēja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto iepriekšējo divu gadu līgas čempionvienību Maskavas «Dinamo», kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Otrajā Rietumu konferences pārī trešdien trešo neveiksmi piedzīvoja Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas «Donbass», kas ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Čehijas klubam Prāgas «Lev».

Līdz spēles 13.minūtei «Lev» bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, kad precīzi meta Mihals Ržepīks un Patriks Zakrisons, kas «Donbass» lika veikt vārtsargu maiņu un vārtos stājās Jāns Laco.

Otrajā trešdaļā «Donbass» rindās vienus vārtus atguva Dmitrijs Kagarļickis, bet neko vairāk Doņeckas klubs paveikt nespēja un cīņas beigās jau Zakrisons ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Bārtulis šim mačam nebija pieteikts.

Šajā cīņā mājiniece skaitījās «Lev» komanda, tomēr jau trešā sērijas spēle pēc kārtas tika aizvadīta Bratislavā. Paredzams, ka tieši Slovākijas galvaspilsētā risināsies arī sērijas nākamais mačs, ja KHL vadība neatcels aizliegumu «Donbass» vienībai Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ uzņemt cīņas savās mājās.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lev» pārņēma vadību ar rezultātu 3-2.

Savukārt Austrumu konferencē Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda ar 3-1 uzvar Kazahstānas vienību Astanas «Baris», bet Magņitogorskas «Metallurg» ar 4-0 pieveica Novosibirskas «Sibirj».

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas «Dinamo». Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu