Janevics sezonas debijas sacensībās «Cyprus Sunshine Cup» izcīna 13. vietu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 2.martā, Kiprā noslēdzās daudzdienu MTB sacensības «Cyprus Sunshine Cup – Afxentia», kurās līdz ar vadošajiem kalnu riteņbraukšanas komandu dalībniekiem startēja arī jaunizveidotās Latvijas UCI MTB XCO komandas «DPA Cycling Team» sportisti. Jaunākais Latvijas komandas dalībnieks Pēteris Janevics visos četros sacensību posmos uzrādīja lielisku rezultātu, kopvērtējumā izcīnot augsto 13.vietu, kā arī nopelnīja UCI punktus.

Sacensības «Cyprus Sunshine Cup – Afxentia» norisinājās no 28. februāra līdz 2. martam Kiprā, piedāvājot dalībniekiem četras dažādus etapus – prologa posms, kas bija tradicionālais XCO jeb krosa distance, otrais un trešais posms no punkta uz punktu jeb ierastās MTB maratona trases, noslēdzošo etapu – XCO krosa distanci. Sacensībās piedalījās 110 spēcīgākie kalnu riteņbraukšanas komandu dalībnieki no visas pasaules.

Sacensībās piedalījās visi četri «DPA Cycling Team» sportisti - komandas kapteinis Reinis Andrijanovs, trīskārtējais Latvijas MTB kalnu divriteņu čempions Matīss Preimanis, Latvijas XCO čempions Kristofers Rācenājs un vairākkārtējais Latvijas MTB maratona čempions, Latvijas čempions U23 braucējs – Pēteris Janevics. «DPA Cycling Team» braucējiem kopvērtējumā izdevās iekļūt 50 labāko braucēju skaitā.

Sacensību «Cyprus Sunshine Cup – Afxentia» uzvarētājs šveicietis Fabians Gigers no «Giant Pro XC» komandas, otrajā vietā Čehijas riteņbraucējs Ondrejs Cinks no «Multivan Merida» komandas, bet trešajā Čehijas izlases riteņbraucējs Jans Skarnitzls.

Pēteris Janevics jau prologa posmā pierādīja, ka ir spēcīgs konkurents pasaules līmeņa braucējiem, sacensību kopvērtējumā izcīnot augsto 11.vietu, otrajā posmā, kas sportistam bija jauna pieredze, jo tehniskajā startā bija jābrauc aiz pavadošā auto, ko nevar apdzīt, Pēteris izcīnīja 13.vietu. 3.posmā, kura trase bija līdzīga otrajai, «DPA Cycling Team» jaunākais dalībnieks izcīnīja 12.vietu. Noslēguma etapā – XCO krosā Pēteris ierindojās 19.vietā.

Pēteris Janvevics par savu sniegumu sacensībās «Cyprus Sunshine Cup – Afxentia»: «Esmu ļoti apmierināts ar savu rezultātu. Esmu sapratis, ka esmu stiprs, varu braukt kopā ar spēcīgajiem lielo rūpnīcu komandu konkurentiem. Rezultāts ir tieši tāds, kādu biju gaidījis, trases bija grūtas, bet interesantas, guvu jaunu pieredzi, tehniskajā startā braucot aiz pavadošā auto. Šīs bija pirmās daudzdienu sacensības manā karjerā, kas deva ieskatu par fizisko spēku sadalījumu vairāku dienu garumā, kā spēt savākties, kad jau jūtams nogurums.»

Otrs «DPA Cycling Team» pieredzējušākais MTB braucējs Matīss Preimanis sacensību prologa posmā piedzīvoja tehnisku problēmu, kas liedza sasniegt labu rezultātu, viņš finišēja viens no pēdējiem. Nākamajos posmos Matīss atguva zaudētās pozīcijas, attiecīgi ierindojoties 34., 29. un 21. vietā, bet kopvērtējumā paliekot 33. vietā.

Komandas kapteinis Reinis Andrijanovs sacensību kopvērtējumā palika 44.vietā, pirmajā posmā 44.vietā, otrajā piedzīvoja tehnisku kritienu, paliekot 65.vietā, trešajā posmā 48.vietā, noslēguma posmā 44.vietā.

Komandas pieredzējušākais dalībnieks, kurš pirms tam braucis šosejas velobraukšanas sacensībās, Kristofers Rācenājs, sacensību kopvērtējumā ieguva 40.vietu. Kristofera sniegums prologā un otrajā posmā 50.vieta, trešajā posmā 44.vieta, bet noslēgumā 41.vieta.

Komandas menedžeris Ivo Irbe: «Esmu apmierināts ar mūsu komandas puišu sniegumu – visi nobrauca savu spēju robežās un izpildīja uzstādījumu – iekļuva 50 labāko sacensību dalībnieku skaitā. Protams, visiem liels prieks par Pētera Janevica labo sniegumu, kurš pierādīja, ka ir labā sportiskajā formā un gatavs cīnīties ar augsta līmeņa kalnu riteņbraukšanas sportistiem no rūpnīcu komandām, būt vienlīdz spēcīgs ar viņiem. Sacensības deva mums ieskatu, cik labā fiziskajā formā ir katrs no mūsu braucējiem, ko spēj mūsu tehnika, kas vēl jāuzlabo, lai sasniegtu augstākus rezultātus. Tagad mums būs iespēja nedēļu atpūsties, trenēties mierīgākā režīmā, lai jau svētdien startētu nākamajās sacensībās šeit pat Kiprā.»

DPA Cycling Team komandas sportisti šajā sezonā startē ar S-WORKS STUMPJUMPER HT WORLD CUP velosipēdiem, kas ir konkurētspējīga tehnika salīdzinājumā ar pārējām komandām, kas piedalās šāda līmeņa sacensībās.

Komanda DPA Cycling Team izveidota 2013.gada nogalē, pateicoties IT kompānijas DPA atbalstam, un tajā startē četri sportisti, kuri sevi pierādījuši dažāda veida riteņbraukšanas sacensībās Latvijā un pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu