Sočos pieķerts pirmais dopinga lietotājs (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka viens no Vācijas sportistiem Soču ziemas olimpiskajā komandā pieķerts dopinga izmantošanā.

Šis ir pirmais dopinga gadījums Sočos. Sākotnēji ne sportista vārds, ne dzimums netika izpausts. Par notikušo Vācijas komandu ceturtdienas vakarā informējusi Starptautiskā olimpiskā komiteja.

Vācu ziņu aģentūra SID informē, ka pieķertais vai pieķertā varētu būt no slēpotājiem vai biatlonistiem. Savukārt raidorganizācija ARD, vēlāk paziņoja, ka dopinga lietošanā pieķerta biatloniste Evi Zaksenbahere-Stēle, kuras labākais rezultāts Sočos bija izcīnītā 4. vieta 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu. ARD ziņo, ka sportistes organismā konstatēts aizliegtais stimulants. Raidorganizācija ziņo, ka vainojams varētu būt enerģijas batoniņš, ko sportistei iedevis viņas ārsts, vai arī pārtikas piedevas.

Pozitīvs ir bijis analīžu A paraugs. Piektdien tika atvērts un pārbaudīts analīžu B paraugs un arī tas izrādījās pozitīvs. Zaksenbahere-Stēle tuvākajā laikā pametīs olimpisko ciematu, jo noteikumi paredz, ka sportists, kurš tiek pieķerts dopinga lietošanā, olimpiskajā ciematā nevar dzīvot. Biatlonistei draud vismaz divu gadu diskvalifikācija.

Zaksenbahere-Stēle biatlonam pievērsās pirms diviem gadiem, bet iepriekš viņa bija distanču slēpotāja.

Kopš 1968. gada Grenobles, kad ziemas olimpiskajās spēlēs sāka veikt dopinga testus, neatļautu palīglīdzekļu izmantošanā pieķerti 20 sportisti. Visvairāk dopinga pārkāpumu - septiņi atklāti 2002. gadā Soltleiksitijā. 2006. gadā Turīnā tika pieķerta krievu slēpotāja Olga Piļeva. Arī iepriekšējās spēlēs 2010. gadā Vankūverā bija tikai viens pozitīvs tests - poļu slēpotājai Kornēlijai Marekai.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu