SKA viceprezidents: Pareizi, ka spēlētāju līgumos algas norādītas rubļos

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas «Dinamo» ceturtdienas pretinieku Sanktpēterburgas SKA hokeja komandas viceprezidents Romans Rotenbergs uzskata, ka ir pareizi Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlētājiem algas norādīt rubļos.

«Hokejistiem ir tirgus vērtība, kas Somijā, Šveicē, Vācijā, salīdzinot ar KHL, ir mazāka. Līga ir pieņēmusi pareizu lēmumu, ka kontraktos algas lielumam jābūt norādītam rubļos. Bet «Jokerit» komandā - eiro. Katrā valstī ir sava valūta. Tāpēc kursa izmaiņas neietekmē līdzsvaru līgā,» intervijā «allhockey.ru» sacīja Rotenbergs.

Uz jautājumu, kā, saņemot algu rubļos, reaģē viņa komandas zvaigzne Iļja Kovaļčuks, Rotenbergs ieteica pajautāt spēlētājam pašam. «Viņa pārbraukšana [no Ziemeļamerikas] bija saistīta ar vēlmi spēlēt savā valstī.»

Rotenbergs pauž izbrīnu, kā var saņemt algu eiro, ja dzīvo Krievijas Federācijā. Pēc viņa domām, Kovaļčuks vai Aleksandrs Radulovs viegli varētu atrast darbu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). «Bet cik mums KHL ir spēlētāju, kuri spētu būt vieni no vadošajiem NHL? Uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Cenas diktē tirgus. Tā jābūt biznesā, arī sporta biznesā.»

«Taču zvaigznes mums vajadzīgas. Radulovs vai Kovaļčuks ir Krievijas hokeja ikonas. Saistībā ar viņiem mēs varam izmantot īpašus noteikumus. Bet vai tas ir labi, ka viduvējs spēlētājs Krievijā saņem desmit reizes lielāku algu nekā tāda paša līmeņa Somijas izlases spēlētājs? Tas nav taisnīgi. Iznāk, ka klubu vadītāji mākslīgi pacēluši sportistu cenas,» sacīja SKA viceprezidents.

Pēdējā laikā vairāki KHL komandās spēlējošie ārvalstu hokejisti pauduši neapmierinātību, ka, samazinoties rubļa vērtībai, samazinājusies arī viņu reālā darba samaksa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu