USA Today: Girgensons ir vairāk nekā latviešu rokzvaigzne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Zemgus Girgensons, kurš šodien (pirmdien) svin savu 21. dzimšanas dienu, ļoti pārliecinoši uzvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu Zvaigžņu spēles balsojumā un 25. janvāri Kolumbusā plecu pie pleca sāks maču ar visām līgas spožākajām zvaigznēm. ASV laikraksts «USA Today» talantīgo uzbrucēju nosaucis par kaut ko vairāk nekā populāru latviešu rokzvaigzni.

Viskaislīgākie NHL Visu Zvaigžņu spēles balsotāji dzīvo Čikāgā, Bufalo un Latvijā.

Bufalo «Sabres» labākais snaiperis Girgensons, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju atbalstam, ieguva 1 574 896 balsis un Zvaigžņu spēles starta sastāvā dosies kopā ar pieciem Čikāgas «Blackhawks» hokejistiem.

Laikraksts «USA Today» Girgensona popularitāti Latvijā salīdzinājis ar rokzvaigznes slavu, priekšroku dodot hokejistam.

Girgensons NHL aizvada savu otro sezonu. Līdz šim viņš piedalījies 110 mačos, kuros izcēlies ar 19 vārtu guvumiem un 23 rezultatīvām piespēlēm. Šobrīd viņš ir Teda Nolana vadītās «Sabres» vienības otrs rezultatīvākais spēlētājs (11+9).

«USA Today» uzsver, ka Girgensons savu karjeru nopietni sācis Ziemeļamerikā, uz kurieni pārcēlies pusaudža gados. Girgensons pārstāvējis Latvijas nacionālo komandu pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs.

«Tas ir nedaudz jokaini, tai pašā laikā uzjautrinoši,» aģentūrai «The Associated Press» sacīja Girgensons, komentējot uzvaru balsojumā. «Tas viss nācis no nekā. Zinu, ka cilvēki Latvijā mani atbalsta, bet nedomāju, ka tas aizies tik tālu. Traki tālu.»

Zvaigžņu spēles starta sastāvā bez Girgensona iebalsoja arī «Blackhawks» pārstāvjus uzbrucējus Patriku Keinu, Džonatanu Tēvzu un aizsargus Dankanu Kītu, Brentu Sībruku, kā arī vārtsargu Koriju Krofordu.

Kolumbusas «Blue Jackets» uzbrucējs Raiens Johansesn «Yahoo Sports» Girgensona nokļūšanu Zvaigžņu spēles sāmumsastāvā komentējis šādi: «Bija jautri skatīties, kā visa Latvija sadevās rokās un atbalstīja savas valsts hokejistu, lai viņš tur nokļūtu. Tas patiešām ir jauki.»

NHL paziņojis, ka 27% no kopumā 35 miljoniem balsīm saņemtas ārpus Ziemeļamerikas.

Pārējie Zvaigžņu spēles dalībnieki tiks paziņoti sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu