Rīgas VEF svarīgā mačā minimāli piekāpjas Izraēlas čempioniem (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Klavins, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» ļoti svarīgajā Eiropas kausa turnīra otrā apļa trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 72:74 (11:24, 18:21, 19:11, 24:18) piekāpās Izraēlas čempioniem Haifas «Maccabi».

Šis zaudējums nozīmē, ka pēdējos divos mačos «VEF Rīga» komandai būs jāpaveic neliels brīnums, lai sasniegtu otro posmu.

Rezultatīvākais «VEF Rīga» komandā ar 17 gūtiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Kristaps Janičenoks, 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Kenans Bajramovičs, bet Artūrs Bērziņš sameta 12 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

Savukārt «Maccabi» komandā pa 16 punktiem guva Dagans Jivzori un Braiens Rendls.

Kaut spēle sākās punkts punktā, jau pirmās ceturtdaļas vidū Izraēlas klubs izmantoja vairākas «VEF Rīga» spēlētāju kļūdas, gūstot deviņus punktus pēc kārtas un panākot desmit punktu pārsvaru (15:5). Arī pirmās ceturtdaļas beigās «Maccabi» izmantoja gandrīz katru savu iespēju un pēc desmit spēlētām minūtēm ieguva 13 punktu pārsvaru (24:11).

Veiksmīgs «VEF Rīga» spēlētājiem padevās otrās ceturtdaļas sākums, kad īsā laika sprīdī tika gūti septiņi punkti, tomēr deficītu ievērojami samazināt neizdevās (18:29). Turpinājumā mājinieki ātri panāca 15 punktu pārsvaru un aptuveni tādu saglabāja līdz pat pirmā puslaika beigām, kas noslēdzās ar 29:45.

Otrais puslaiks iesākās Latvijas komandas zīmē. «VEF Rīga» labi strādāja aizsardzībā un izmantoja izdevības uzbrukumā, kas ļāva samazināt rezultātu līdz astoņu punktu starpībai (41:49). Vienu brīdi Rīgas klubs samazināja deficītu arī līdz sešiem punktiem, tomēr ceturkšņa izskaņā «Maccabi» atkal atguva pārliecinošāku vadību, noslēdzot ceturtdaļu ar rezultātu ar 48:56.

Ceturtās ceturtdaļas pirmās minūtes sākās ar lielu «VEF Rīga» ofensīvu, kas nesa arī augļus - rezultāts uz tablo tika samazināt līdz mīnus trīs (57:60). Rīgas klubs neapstājās un turpināja spēlēt agresīvi aizsardzībā, kas mājiniekiem lika neveiksmīgi nospēlēt vairākos uzbrukumos pēc kārtas. Mača sestajā minūtē beidzot Latvijas komanda atguva vadību, kad precīzs metiens izdevās Bajramovičam (61:60).

Turpinājumā abas komandas cīnījās ļoti līdzīgi, un tieši minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts uz tablo vēstīja 72:72. No atlikušajām 60 sekundēm ilgu laiku aizņēma dubults «VEF Rīga» uzbrukums, kura laikā punktus tā arī neizdevās gūt, bet sekundi pirms pamatlaika beigām jau mājiniekiem vadību atgrieza Ike Ofoegbu. Lai izveidotu pēdējo uzbrukumu, «VEF Rīga» pietrūka laika, un tika ciesta neveiksme ļoti svarīgā mačā.

Pēc šīs neveiksmes kļuva skaidrs, ka «VEF Rīga» nespēs ieņemt kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā un noslēdzošajās divās kārtās tai būs jācīnās par trešo vietu un pēdējo ceļazīmi uz otro posmu, tomēr pašlaik jau daudz labākās pozīcijās ir Turcijas klubs Bandirmas «Banvit».

Pārējos G grupas astotās kārtas mačos trešdien Krievijas komanda Kazaņas «Unics» ar 94:44 savā laukumā sagrāva Igaunijas čempionvienību Tallinas «Kalev»/«Cramo», bet «Banvit» ar 86:68 izbraukumā pārliecinoši uzveica Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes «Aerodrom».

«Unics» basketbolisti uzvarējuši visās astoņās līdz šim aizvadītajās spēlēs un jau garantējuši sev pirmo vietu G apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā. «Maccabi» kontā ir seši panākumi, bet «VEF Rīga» un «Banvit» vienības iekrājušas pa četriem panākumiem. Savukārt «Aerodrom» un «Kalev»/«Cramo» guvušas pa vienam panākumam.

Pēc nedēļas «VEF Rīga» izbraukumā sacentīsies ar «Unics» komandu, kam vairs nekas nav vajadzīgs, bet Latvijas čempionu liktenis izšķirsies 18.decembrī, kad Rīgā viesosies «Banvit». Pirmajā aplī rīdzinieki piekāpās Turcijas klubam ar 19 punktu deficītu, tāpēc otrajā cīņā būs nepieciešams ļoti pārliecinošs panākums.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās - pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas «Top 16» sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās - pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

«VEF Rīga» basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu