Silovam 13.vieta PK posma 1500 metru distances A grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien trešajā Pasaules kausa izcīņas posmā ieņēma 13.vietu 1500 metru distances A grupas sacensībās.

Distanci latvietis veica minūtē un 47,45 sekundēs, kas no viņa personīgā rekorda atpalika par gandrīz trim sekundēm. Iepriekšējā posmā viņš šajā distancē sasniedza jaunu Latvijas rekordu, tika pie panākuma B grupā un nopelnīja tiesības šajā posmā startēt A grupā.

No B grupā startējušajiem sportistiem ātrāki par Silovu bija seši ātrslidotāji, tāpēc latvietim kopējā ieskaitē 18.laiks, jo viens no A grupas sportistiem tika diskvalificēts. Par iegūto vietu Silovs tika pie 18 kopvērtējuma punktiem.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Silovs šajā distancē ar 51 punktu ieņem 16.vietu.

Sestdien sportisti sacentīsies 500 un 1000 metru distancēs, bet svētdien gaidāmas otrās 500 metru distances sacensības, kā arī 10 000 metru distance.

Šis ir trešais no četriem Soču olimpisko spēļu atlases posmiem.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pēdējās divas sezonas viņš pilnībā pievērsies ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Kaut iepriekšējā sezona Silovam nebija pārāk sekmīga, viņš tika pie pirmajām divām medaļām Pasaules kausa posmos savā ātrslidotāja karjerā. Tāpat viņš reizi uz goda pjedestāla spēja kāpt arī kā šorttrekists.

Lai kvalificētos Soču olimpiskajām spēlēm, līdz nākamā gada 13.janvārim pasaules rangā attiecīgajā disciplīnā jābūt 20 labāko sportistu skaitā (5000 metros - 16). Savukārt pārējie dalībnieki tiks atlasīti pēc Pasaules kausa sacensībās sasniegtā rezultāta. Silovs kā galveno mērķi izvirzījis kvalificēties Sočiem 1000 un 1500 metru distancēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu