Kārlis Bardelis ar skrituļslidām sasniedzis Gibraltāru (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc sešdesmit dienu ilga ceļa Kārlis Bardelis ar apvidus skrituļslidām otrdien sasniedza Gibraltāru. Braucienā no Nordkapa Norvēģijā līdz Gibraltāram Spānijā Kārlis ir noslidojis 6200 kilometrus, pieveicot vidēji 100 kilometrus dienā, un šķērsojis 11 valstis. Viņa vidējais ātrums brauciena laikā bija aptuveni 17 km/h, bet maksimālais ātrums nobraucienos no kalna sasniedza gandrīz 70 km/h, TVNET informē «Bored of Borders» komandas pārstāve Zane Peneze.

«Sajūtas īpaši neatšķiras no tām, kas bijušas citās ceļojuma dienās,» pēc finiša sajūtas vārdos mēģina ietērpt Kārlis. «Ir tāda lidojuma sajūta, ka tu vienkārši planē - kādu dienu augstāk, kādu zemāk, visu laiku tu esi virs zemes, un tā sajūta nav mani pametusi visas 60 dienas.» Pēc garā ceļa Kārli Gibraltārā sagaidīja tuvinieki un draugi.

Vidējais ceļa garums katru dienu bija aptuveni 100 kilometri. Dažreiz ceļa remontu vai pavadošā kempera tehnisko problēmu dēļ gan dienas rezultāts bija tikai pāris desmiti kilometru. Pēdējo nedēļu norma bija 110 kilometri dienā, savukārt pēdējās dienas pirms finiša Kārlis iedzina, veicot 120 un pat 126 kilometrus vienā dienā.

Uz grants ceļa Kārļa vidējais ātrums nepārsniedza dažus kilometrus stundā. Savukārt ātruma rekords ir nepilni 70 kilometri stundā, braucot pa nogāzi uz leju.

Kārlis slidoja ar Powerslide Nordic skate skrituļslidām un atspērās ar īpaši vieglajām LEKI karbona nūjām. Papildus trim ēdienreizēm dienā enerģiju Kārlis uzņēma ar Isostar batoniņiem un enerģijas dzērieniem. Pēc Garmin pulksteņa datiem dienā Kārlis patērēja aptuveni 3500 kaloriju.

Divas reizes Kārlis guva nelielas traumas, paslīdot uz slidena, slapja asfalta Francijā un bremžu defekta dēļ nokrītot kalnainu apvidū Beļģijā. Pēdējās divas brauciena nedēļas Kārļa ceļu apgrūtināja sāpes potītē, kuru viņš pirms diviem gadiem salauza, neveiksmīgi mēģinot uzkāpt sasalušā ūdenskritumā Norvēģijā.

Kārļa ceļš tiks pieteikts arī Ginesa rekordam kā garākais brauciens ar skrituļslidām.

Skaitļi

Kopējais ceļa garums: 6200 km

Vidējais ātrums: 17 km/h

Ātrākais ātrums: 70 km/h

Salauztas nūjas: 8

Nomainīti ritenīši: 24

Šķērsotās valstis: 11 (Norvēģija, Somija, Zviedrija, Dānija, Vācija, Beļģija, Nīderlande, Luksemburga, Francija, Spānija, Gibraltārs (Lielbritānija).

Brauciena atbalstītāji: Radisson Blu, Powerslide, Kokutirgus.lv, Isostar, Doodad, PZU, Garmin, Leki, Flave, Vanagkalns, GoPro, GribuSlēpot.

«Robežas? Es nekad neesmu tās redzējis. Esmu tikai dzirdējis, ka tās eksistē dažu cilvēku prātos.»

(Tūrs Heijerdāls)

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu