Gulbis: Panākumi nāk caur sāpēm un mocībām (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis jau no mazotnes ceļo pa turnīriem visā pasaulē. Šajā nedēļas nogalē Latvijas izlase «Arēnā Rīga» aizvadīs maču Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas cīņā ar Somiju un savas valsts godu aizstāvēs arī Gulbis. «Latvija man ir mājas. Latvija man palīdz aizpildīt tukšumu, kad esmu prom,» viņš sacīja Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma».

«Mums ir skaista daba, meži, jūra. Cilvēki, kad te dzīvo, bieži vien nenovērtē to, kas viņiem ir. Kad to pazaudē uz laiku, tad novērtē, ka Latvija ir tik skaista un te ir patīkami dzīvot,» teica Latvijas labākais tenisists. «Man Latvija ir vislabākā vieta pasaulē, kur dzīvot.»

Gulbis izteicās, ka Latvijā teniss īpaši nav gājis uz priekšu vairākus desmitus gadu. Viņš cer, ka, pateicoties viņam, tas atdzimst.

Bērnībā viņš ļoti pārdzīvojis un pēc zaudējumiem raudājis.

«Man bija asaras pēc katras spēles. Es šausmīgi pārdzīvoju.

Gribas uzvarēt katru maču,» pastāstīja 25 gadus vecais Latvijas tenisists.

Ernests Gulbis uzskata, ka šis gads viņam ir vispiepildītākais. Šobrīd ATP reitingā viņš ieņem 36. pozīciju.

«Esmu pieaudzis, izmainījies kā cilvēks un esmu sācis citādi skatīties uz lietām. Savu brīvo laiku un treniņu laiku vairs nepavadu tā, kā to darīju iepriekš.

Esmu sapratis, ka panākumi nāk caur sāpēm, caur mocībām, caur treniņiem.

Jādara regulāri lietas, kuras tu negribi darīt. Tiklīdz apstājies, tā ir viss. Un, teiksim, šinī gadā sapratu, ka man tas ir jādara,» pauda Gulbis.

Centīsies sasniegt savu sapni

«Būšu laimīgs tikai caur panākumiem,» skaidro jūrmalnieks. «Man panākumi dzīvē ir svarīgi. Bez tiem es nejutīšos piepildīts, jo zinu, ka biju spējīgs. Darīšu visu līdz pat karjeras beigām, lai piepildītu savu sapni - būt pirmajam pasaulē.»

Piektdien Latvijas izlase sāks cīņu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas mačā ar Somiju, kuras sastāvā nebūs līdera Jarko Nieminena. Nākamajā grupā iekļūs komanda, kas būs pārāka trīs spēlēs.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu