Francijas basketbolistiem ceturtā uzvara Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvija, ceturtās kārtas spēlē svētdien uzvaru izcīnīja Francijas valstsvienība, tiekot pie ceturtā panākuma turnīrā.

Aizvadītajā mačā Francija ar rezultātu 91:84 (20:23, 21:25, 19:19, 31:17) pieveica Itālijas izlasi, kurai tas bija trešais zaudējums četros mačos.

Lielāko spēles daļu Itālija atradās vadībā, bet Francija vadībā izvirzījās minūti un 15 sekundes pirms cīņas beigām, iekrāto pārsvaru nosargājot līdz mača beigām.

Itālijas izlase pēc neveiksmes zaudēja cerības iekļūt čempionāta otrajā posmā.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Boriss Djavs, bet Nikolā Batums izcēlās ar 20 punktiem. Savukārt Itālijas izlasē rezultatīvākais bija Andrea Barnjāni, kurš guva 22 punktus.

B apakšgrupas, kas spēlē Šauļos, pirmajā ceturtās kārtas mačā svētdien Latvijas izlase ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet trešajā spēlē Vācijas spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta otro spēcīgāko komandu Serbiju.

Pašlaik B grupas kopvērtējumā Francijai ir četras uzvaras, Serbija tikusi pie trijiem panākumiem, Vācija izcīnījusi divus panākumus, Itālijas un Izraēlas izlases uzvarējušas vienā spēlē, bet Latvija cīnās bez panākumiem.

Tikmēr A apakšgrupā, kas spēlē Panevēžā, pie otrās uzvaras turnīrā tika Polijas izlase, kas dienas otrajā grupas spēlē ar 84:83 (17:14, 22:21, 22:27, 23:21) sīvā cīņā pieveica Turciju.

Uzvaru poļiem nodrošināja Dardana Berišas precīzais divpunktu metiens 12 sekundes pirms cīņas beigām.

Beriša ar 21 gūto punktu kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju Polijas izlasē, bet zaudētājiem ar 19 punktiem izcēlās Eness Kanters.

Otrajā šīs grupas cīņā Lielbritānijas izlase ar 85:73 (16:16, 28:18, 15:11, 26:28) pieveica Portugāli.

Atlikušajā A apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē mājinieki lietuvieši tiksies ar pašreizējiem Eiropas čempioniem spāņiem.

Kopvērtējumā pašlaik Lietuvai un Spānijai ir pa trijām uzvarām, Turcija un Polija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Portugāle un Lielbritānija piedzīvojušas trīs zaudējumus.

C apakšgrupā, kas savus mačus aizvada Alītā, pie trešajām uzvarām tika Grieķijas un Maķedonijas izlases.

Maķedonija dienas pirmajā grupas spēlē ar 72:70 (20:21, 18:19, 16:18, 18:12) pieveica Somijas izlasi, bet Grieķija dienas otrajā mačā ar 71:55 (21:18, 11:13, 26:10, 13:14) apspēlēja Melnkalnes valstsvienību.

Trešajā ceturtās kārtas spēlē Bosnija un Hercegovina spēkosies ar Horvātiju.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd Grieķijai un Maķedonijai ir pa trijām uzvarām, Horvātija tikusi pie diviem panākumiem, bet pa vienai uzvarai ir Somijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Melnkalnes kontā.

Visbeidzot, Klaipēdā spēlējošajā D apakšgrupā Krievijas izlase ar 89:77 (23:18, 19:20, 25:21, 22:18) pieveica Bulgāriju, izcīnot ceturto uzvaru un bulgāriem sagādājot trešo zaudējumu.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem palīdzēja Andrejs Kiriļenko, bet Bulgārijas izlases labā 23 punktus guva Deijans Ivanovs.

Citā spēlē otro uzvaru turnīrā izcīnīja Gruzijas valstsvienība, kas ar 69:53 (10:17, 20:16, 21:11, 18:9) pārspēja Ukrainu, sagādājot tai trešo zaudējumu čempionātā.

Pēdējā ceturtās kārtas spēlē Slovēnija spēkosies ar Beļģijas izlasi.

D apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik Krievijai ir četras uzvaras, Slovēnija tikusi pie trijiem panākumiem, Gruzijai ir divas uzvaras, Ukrainai un Bulgārijai ir pa vienam panākumam, bet Beļģija zaudējusi visos aizvadītajos mačos.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu