Blūms: Esmu lepns par komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmajā Eiropas čempionāta spēlē parādīja, ka var spēlēt šādā līmenī, kaut komandā ir daudz jauno spēlētāju, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Kā ziņots, trešdien notikušajā B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija ar rezultātu 78:89 zaudēja Francijas valstsvienībai.

Blūms lepns par komandu

"Parādījām visai Eiropai, ka varam spēlēt šajā līmenī, kaut mums ir daudz jauno spēlētāju," pēc mača izteicās Blūms. "Esmu lepns par viņiem. Pietrūka pieredzes pēdējās četrās minūtēs. Cerams, ka rīt [ceturtdien] nospēlēsim vēl labāk."

"Mača beigās Tonijs Pārkers paņēma spēli uz sevi un Francija kopumā izmantoja to, ka ir nedaudz vairāk pieredzējusi. Tomēr mēs parādījām, ka varam spēlēt ar Eiropas TOP 5 komandu, un mums jābūt lepniem. Pie veiksmes rezultāts varēja būt citādāks. Šī jaunajiem spēlētājiem bija laba mācību stunda," izteicās Blūms.

Ar serbiem var spēlēt

Nākamajā B apakšgrupas mačā Latvijas izlase ceturtdien tiksies ar Serbiju, kas savā pirmajā spēlē trešdien ar 80:68 pieveica Itāliju.

"Serbija ir Eiropas TOP 3 komanda ar slaveniem spēlētājiem, tomēr arī ar viņiem mēs varam spēlēt," atzina Blūms.

Kā ziņots, pats Blūms mačā ar Franciju guva 32 punktus, pārliecinoši kļūstot par spēles rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Runājot par savu spēli, Blūms izteicās - neuzskata, ka izdarījis ko īpašu.

"Sanāca uzmest, saņēmu bumbu, kad biju brīvs, un veiksmīgi iekrita."

"Parādījām, ka varam spēlēt ar jebkuru pretinieku. Par Serbijas izlasi vēl neko sīkāk nezinām - sāksim to pētīt šovakar," sacīja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rolands Freimanis

Pēc spēles ar Serbiju turpmākajos B grupas mačos Latvija piektdien spēkosies ar Itāliju, svētdien tiksies ar Izraēlas izlasi, bet nākamajā pirmdienā apakšgrupu turnīru noslēgs ar maču pret Vāciju.

Kā ziņots, citās apakšgrupās Panevēžā savā starpā spēlē Spānija, Polija, Turcija, Portugāle, Lietuva un Lielbritānija, Alītā sacenšas Melnkalne, Maķedonija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, kā arī Somija, bet Klaipēdā cīnās Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienība.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu