Preiss izcīna 14.vietu EČ vindsērfingā "Formula" klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais sportists Jānis Preiss sestdien izcīnīja 14.vietu Eiropas čempionātā populārākajā un ātrākajā vējdēļu sacīkšu klasē "Formula", informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Savukārt Pasaules kausa izcīņas posmā šajā disciplīnā, kas risinājās paralēli Eiropas čempionātam, Preiss ieņēma 18.vietu.

Sestdien sacensību norises vietā vēja ātrums sasniedza 13 m/s, ar spēcīgiem viļņiem piekrastē, tādēļ sacensību organizētāji drošības apsvērumu dēļ deva startu tikai vienam braucienam, kas notika "Zelta flotes" dalībniekiem.

No citiem Latvijas sportistiem Ansis Dāle Eiropas čempionātā ieguva 24.vietu, bet Pasaules kausa posmā ieņēma 28.vietu, kamēr Māris Birzulis palika 25.vietā Eiropas čempionātā un 29.vietā Pasaules kausa izcīņas posmā.

"Kopumā ar rezultātu esmu apmierināts, lai arī šogad nebiju savā labākajā gatavības formā, jo darba grafiks ir bijis tik intensīvs, ka pietrūka laika burāšanai," savu izcīnīto vietu novērtēja Preiss. "Tomēr pirms sacensībām biju izvirzījis mērķi cīnīties par vietu pirmajā divdesmitniekā, un man izdevās, jo sanāca daži labi braucieni. Nākamajai sezonai ļoti ceru piesaistīt sponsorus un pievērsties burāšanai daudz nopietnāk, jo šobrīd braucu tikai sava prieka pēc."

Preiss arī norādīja, ka Eiropas čempionāts Liepājā noritēja visaugstākajā līmenī. "Visi sacensību dalībnieki ir sajūsmā par Liepāju un tās pludmali. Burātāji, ar kuriem šajās dienās runāju, ir vienisprātis, ka nākamajā gadā šeit jānotiek pasaules čempionātam. No sacensību viedokļa viss bija nevainojami."

Savukārt Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents un sacensību dalībnieks Dāle uzskata, ka lielajā konkurencē un sarežģītajos laika apstākļos nostartējis labi.'

"Savā vecuma grupā - "Master" klasē virs 35 gadiem - esmu trešais labākais, un tas gandarī. Arī čempionāts ir noorganizēts teicami un starptautiski sacensības burātāju sabiedrībā ir izskanējušas ļoti pozitīvi," teica Dāle.

Tikmēr par šī gada Eiropas čempionu un Pasaules kausa izcīņas posma uzvarētāju pārliecinoši kļuva 31 gadu vecais Polijas burātājs Pšemeks Mjarčinskis, kurš savā sportista karjerā Eiropas čempiona titulu izcīnīja arī 2009.gadā, bet 2009.gada pasaules čempionātā "Formula" klasē izcīnīja trešo vietu.

Sīvā konkurencē otro vietu izcīnīja šā gada pasaules vicečempions "Formula" klasē Arnons Dagans no Izraēlas, bet trešo vietu saglabāja polis Mihaels Polanovskis.

Savukārt astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola Eiropas čempionātā ieņēma sesto vietu, bet pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Ukrainas burātāja Olga Masliveca.

Eiropas čempionāta kopējais balvu fonds ir 20 000 eiro (14 000 latu), no kuriem uzvarētājs saņēma 3600 eiro (2530 latu), bet pie naudas balvām tika 16 labākie burātāji.

Kā ziņots, Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticēja rīkot šāda mēroga sacensības, kuras organizēja Liepājas vindsērfinga klubs "Rietumkrasts" ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

"Formula" klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz pieciem metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Preiss.

Jau vēstīts, ka pirms trīs gadiem "Rietumkrasts" Starptautiskajai Vindsērfinga asociācijai prezentēja trīs gadu attīstības plānu, kurā piedāvāja Liepājas pludmali kā izcilu akvatoriju vindsērfinga sacensībām. Panāktā sadarbība devusi vērā ņemamus rezultātus. Divu gadu laikā Liepājā veiksmīgi aizvadīti Eiropas un pasaules čempionāti "Raceboard" klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu