Latvijas vīriešu basketbola izlase uzvar ASV studentus (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase neoficiālā pārbaudes spēlē piektdien uzvarēja «Mercer» Universitātes komandu no ASV. Pēc šīs cīņas Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis paldies par sadarbību pateica uzbrucējiem Artūram Bērziņam un Ronaldam Zaķim.

Aizvadītajā cīņā Latvijas izlase izcīnīja panākumu ar rezultātu 104:62 (25:18, 29:15, 27:19, 23:10).

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 17 gūtajiem punktiem bija Rihards Kuksiks, 16 punktus pievienoja Jānis Blūms, bet pa 11 punktiem amerikāņu grozā sameta Mareks Mejeris un Jānis Timma.

Mikrotraumu dēļ šajā cīņā nespēlēja Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

Jau sestdien agri no rīta Latvijas izlase devusies uz Horvātiju, kur svētdien un pirmdien aizvadīs divas pārbaudes spēles ar vietējo valstsvienību. Pēc A.Bērziņa un Zaķa atskaitīšanas izlases sastāvā palikuši 13 spēlētāji.

«Tuvojoties Eiropas čempionātam, galvenais akcents tiek likts uz komandas sadarbības slīpēšanu un optimālā sastāva iespēlēšanu. Tāpēc nolēmām sašaurināt kandidātu loku jau tagad. 13 spēlētāju sastāvā paliksim līdz izbraukšanai uz Slovēniju,» izteicies Bagatskis. «Ceturtā un piektā numura pozīcijās konkurence bija asa, izvēle nebija viegla. Paldies Artūram un Ronaldam par līdzdalību treniņos un pārbaudes spēlēs. Viņi turpinās gatavoties sezonai savos klubos, un mums varētu pievienoties, ja radīsies tāda nepieciešamība.»

Bagatskis uzsvēra, ka gan aizvadītajā mačā ar amerikāņiem, gan gaidāmajās spēlēs ar Horvātiju Latvijas izlase galveno uzsvaru liek uz savu sniegumu nevis pielāgošanos pretiniekiem.

Pēc atgriešanās no Horvātijas Latvijas izlase turpinās gatavoties Rīgā, bet 28. un 29.augustā aizvadīs divas pārbaudes spēles Somijā.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Armands Šķēle (Tallinas «Kalev»/«Cramo», Igaunija), Jānis Blūms («Astana», Kazahstāna), Dairis Bertāns, (Bilbao «Uxue», Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš (visi - «VEF Rīga»), Rihards Kuksiks (Kijevas «Budiveļņik», Ukraina), Jānis Timma («Ventspils»), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas «Mitteldeutscher», Vācija), Mareks Mejeris («Fuenlabrada», Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro «Sutor», Itālija), Andrejs Šeļakovs («Melilla», Spānija).

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu