Preiss pakāpies uz 16. vietu EČ vindsērfingā "Formula" klasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivo Blūms

Pateicoties labvēlīgiem laika apstākļiem un spēcīgajam vējam Latvijas čempions Jānis Preiss pēc septiņiem braucieniem pakāpies uz 16. vietu Eiropas čempionātā populārākajā un ātrākajā vējdēļu sacīkšu klasē "Formula".

Liepājas pludmalē notiekošajā Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā ''Formula'' vindsērfinga klasē septiņu braucienu summā vadībā izvirzījies Polijas burātājs Pžemeks Mjarcunskis (Przemek Miarczynski). Viņam seko šā gada pasaules vicečempions ''Formula'' klasē Arnons Dagans no Izraēlas un Mihaels Polanovskis no Polijas.

Tikmēr Latvijas pārstāvis Ansis Dāle ierindojas 27. vietā, bet Māris Birzulis 29. pozīcijā.

Astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola pēc desmit braucieniem ieņem 6. vietu, bet pirmajā vietā atrodas Ukrainas burātāja Olga Maslivetsa.

Sacensībās startē 98 sportisti no 20 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie burātāji.

Piektdien - 19.augustā, braucieni sāksies pulksten 11:00.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu