EČ un PK posmā "Formula" klasē vadībā izvirzījies Arons un Brzozovskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivo Blūms

Otrdien Liepājas pludmalē noslēgusies sacensību pirmā diena Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā ''Formula'' vindsērfinga klasē. Par sacensību vērienīgumu liecina pieteikušos dalībnieku skaits - 98 sportisti no 18 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Pēc pirmās sacensību dienas trīs braucieniem vadībā savās kvalifikācijas grupās atrodas Dagans Arons no Izraēlas un Voiceks Brzozovskis no Polijas.

Pagaidām vislabāk no Latvijas veicies Mārim Birzulim, kurš pirmajā kvalifikācijas grupā ieņem 12. vietu 45 vīru konkurencē, viņam seko Ansis Dāle, kurš otrajā kvalifikācijas grupā ierindojas 13. vietā 45 vīru konkurencē. Viņiem seko Ričards Omanbriedis ar 15. vietu.

No Latvijas sacensībās startē Ansis Dāle – pasaules (Mistral kalsē) un vairākkārtējs Latvijas čempions, 1992. un 1996. gada Olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas un Baltijas čempions Jānis Preiss, kā arī pieredzējušie burātāji Māris Birzulis, Māris Smiltnieks, Ričards Omanbriedis, Mārtiņš Grobiņš un Uldis Asars, kā arī vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Marta Ozola un citi.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20 000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie.

Trešdien, 17.augustā, braucieni sāksies pulksten 11:00.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju.

Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Preiss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu