U-18 basketbolistes neiekļūst Eiropas čempionāta A divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta B divīzijas pusfināla spēlē sestdien ar 73:83 (23:13, 17:23, 16:19, 17:28) piekāpās Horvātijas izlasei, nespējot nodrošināt vietu A divīzijā.

A divīzijas turnīrā vietu nodrošināja tikai abas B divīzijas čempionāta finālistes. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste iepriekš izteicās, ka pirms fināla cer izvairīties no tikšanās tieši ar Horvātiju.

Latvijas izlases labā 26 punktus šajā mačā guva Renāte Reine, bet Kate Aizsila tika pie 12 gūtajiem punktiem.

Pretinieču rindās rezultatīvākā ar 32 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām bija 1,89 metrus garā Ivana Tikviča.

Visas spēles gaitā laukumā valdīja ļoti saspringta cīņa, minūti pirms pamatlaika beigām latvietēm atrodoties iedzinējās ar tikai divu punktu starpību (73:75), lai arī pusminūti iepriekš pretinieču pārsvars sastādīja septiņus punktus. Taču izšķirošajos brīžos labāk uzbrukumā nospēlēja Horvātijas vienība, tiekot pie ceļazīmes uz A divīziju.

Latvijas izlase svētdien aizvadīs maču par trešo vietu turnīrā.

Otrajā pusfināla pārī sacentīsies Somijas un Grieķijas izlases.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piektdien ar 80:59 pārliecinoši uzvarēja Ungārijas izlasi, bet Horvātija ar 85:49 sagrāva Izraēlas izlasi.

Čempionāta otrajā posmā Latvijas basketbolistes spēlēja F apakšgrupā, kuras noslēguma kopvērtējumā ar trijām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja otro vietu.

Otrā posma pirmās kārtas spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 64:58 pieveica Izraēlu, otrajā kārtā ar 86:88 dramatiskā cīņā pagarinājumā piekāpās Somijai, bet trešās kārtas cīņā ar 76:68 pieveica Dānijas izlasi, garantējot sev vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

F grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar piecām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Somija. Grieķijas, Latvijas un Izraēlas izlases tika pie trijiem panākumiem, bet otro vietu izdevās izcīnīt tieši latvietēm. Dānija ar vienu panākumu ieņēma piekto vietu, bet Norvēģija bez uzvarām palika pēdējā, sestajā pozīcijā šajā grupā.

Pēc otrā posma pa četrām spēcīgākajām apakšgrupu komandām iekļuva ceturtdaļfinālā, bet divas sacensību finālistes garantēs vietu nākamās sezonas A divīzijas turnīrā.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja D grupā, ar divām uzvarām izcīnot otro vietu.

Pirmās kārtas mačā Latvija ar 68:70 pagarinājumā zaudēja Grieķijai, otrajā cīņā ar 69:44 pārliecinoši pārspēja Norvēģiju, bet trešajā mačā ar 89:71 pieveica Austrijas izlasi.

D grupā uzvaru ar trijām uzvarām izcīnīja Grieķija, kurai ar diviem panākumiem sekoja Latvijas izlase, pie vienas uzvaras tika Norvēģija, bet Austrija palika bez panākumiem.

Pēc trijām apakšgrupas spēļu kārtām otrajam posmam kvalificējās katras grupas trīs labākās komandas, turpinot cīņu par vietu A divīzijā, kamēr katras grupas vājākā vienība tagad sacenšas par 13.-16.vietu.

D grupas komandas otrajā posmā spēlēja vienā apakšgrupā ar C apakšgrupas trijām spēcīgākajām vienībām, kas bija Somija, Izraēla un Dānija.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase no B divīzijas izkļuva 2008.gadā, tomēr spēcīgāko komandu vidū spēja noturēties tikai divus gadus, pērn paliekot pēdējā, 16.vietā A divīzijā un atkal atkrītot uz otro līgu.

Kā ziņots, Latvijas jaunās basketbolistes pirms Eiropas čempionāta sākotnēji jūlija sākumā izcīnīja otro vietu Baltijas kausa turnīrā, pēc tam trīs reizes piekāpās Polijas basketbolistēm, kas spēlē Eiropas čempionātā A divīzijā, bet pēdējos mačos divas reizes trijās cīņās pārspēja Izraēlas vienaudzes.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta B divīzijā: Krista Brīdiņa, Asnāte Fomina, Kate Aizsila, Agate Geka, Ance Aizsila, Linda Vilde, Renāte Reine, Paula Langina, Sabīne Dukāte, Katrīna Epnere, Guna Lagzdiņa, Paula Tomsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu