Vasiļevskis pasaules čempionātā ies uz maksimumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) trešdien paziņoja dalībnieku sastāvu šomēnes gaidāmajam pasaules čempionātam. Uz Tegu (Dienvidkoreja) dosies 15 mūsu atlēti. Viena no pašmāju lielākajām cerībām - Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis konkrētus mērķus nesauc, bet atklāj, ka darīs visu iespējamo, lai sasniegtu maksimāli labu rezultātu.

Ies uz maksimumu

''Lai kārtīgi sagatavotos pasaules čempionātam, šodien dodamies uz treniņnometni Ventspilī. Domāju, ka būsim labā kondīcijā. Pasaules čempionātā iesim uz maksimālo. Ko varēsim, to izdarīsim,'' teica Vasiļevskis, kurš šosezon šķēpu raidījis 88,22 metru tālumā, kas ir gada otrs labākais rezultāts pasaulē.

Viņš atklāj, ka arī veselība (traumēta kāja) pamazām uzlabojas, un ir optimisma pilns, lai veiksmīgi startētu Tegu.

Jāsakārto galva

''Par rezultātu es nedomāju. Man galvenais ir metienus izpildīt pareizi no tehniskās puses. Fiziskais man ir, un vēl tagad pie tā piestrādāšu. Vēl jāsakārto galva. Ja ar to viss būs kārtībā - tukša no nevajadzīgām domām, tad viss būs kārtībā,'' spriež 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions.

Vasiļevskis pastāstīja, ka pirms došanās uz Dienvidkoreju apmeklējis psihologu.

Tikmēr talantīgais šķēpmetējs Zigismunds Sirmais atzina, ka būs priecīgs ja iekļūs labāko astotniekā.

''Ar sezonu būšu apmierināts, ja iekļūšu finālā,'' savus mērķus atklāj pasaules rekordists junioriem un 2011. gada Eiropas čempions.

Bez jau minētajiem šķēpmetējiem Latviju šajā disciplīnā pārstāvēs arī pieredzējušais Ēriks Rags, kurš par vietu sastāvā izkonkurēja Ansi Brūnu.

Dāmu sacensībās šķēpmešanā piedalīsies Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala. Vēl divas sievietes startēs tāllēkšanā - Lauma Grīva un pašreizējā Eiropas čempione Ineta Radeviča.

Pasaules čempionāta normatīvu var izpildīt līdz 15. augustam. Latvijas izlases sastāvā izmaiņu, visticamāk, nebūs.

LVS prezidents Guntis Zālītis atklāja, ka komandas starts PČ izmaksās aptuveni 23 000 latu, kas ir apmēram trīs reizes vairāk, ja sacensības notiktu Vecajā kontinentā.

Sacensībām Tegu no 27. augusta līdz 4. septembrim varēs sekot līdzi arī Latvijas Televīzijas 7. kanālā (LTV7).

Dienvidkorejā nesen sākusies vasara

Šobrīd Tegu ir aptuveni 30 grādu karstums, taču Latvijas šķēpmetēji no tā nebaidās. Vienīgi Vadimam nepatīk startēt lietainā laikā. Viņš labāk justos, ja būtu karsts un nelītu.

Latvijas sastāvs pasaules čempionātā vieglatlētikā: Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ēriks Rags, Madara Palameika, Sinta Ozoliņa-Kovala (visi - šķēpmešana), Ineta Radeviča, Lauma Grīva (abas - tāllēkšana), Aiga Grabuste (septiņcīņa), Edgars Eriņš (desmitcīņa), Māris Urtāns (lodes grūšana), Igors Sokolovs (vesera mešana), Agnese Pastare (20 kilometru soļošana), Igors Kazakevičs (50 kilometru soļošana), Ronalds Arājs (100 metru sprints), Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu