Austrālija sajūsmā par Evansa uzvaru "Tour de France"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc austrāliešu riteņbraucēja Keidela Evansa uzvaras prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējumā Austrālijas prese to nosaukusi par vienu no labākajiem sasniegumiem valsts sporta vēsturē.

"Tour de France" noslēguma kopvērtējumā Evanss, kurš pārstāv BMC komandu, par vienu minūti un 34 sekundēm apsteidza Luksemburgas braucēju Endiju Šleku no "Leopard Trek" vienības.

Piepildījis savu sapni

"Ko es varu teikt? Par uzvaru "Tour de France" esmu sapņojis 20 gadus, kopš biju 14 gadus vecs," teica Evanss, kurš 2007. un 2008.gada prestižā velobrauciena kopvērtējumā palika otrajā pozīcijā.

Austrālijas laikraksti pirmajās lapaspusēs vēstīja par Evansa panākumu

Laikraksts "The Sydney Morning Herald" sazinājās ar riteņbraukšanas korespondentu Rūpertu Ginesu, kurš par "Tour de France" veido materiālus kopš 1987.gada. Viņš austrālieša panākumu nosauca par milzīgu sasniegumu.

"Skatīties, kā Evanss rāda gandrīz nevainojuma sniegumu, bija bauda," stāstīja Giness. "Viņš nepieļāva nevienu kļūdu trīs nedēļu laikā."

Izdevums "The Australian" Evansu salīdzināja ar citām Austrālijas riteņbraukšanas leģendām - Filu Andersonu, Stjuartu O'Greidiju un Robiju Makjūenu -, taču uzsvēra, ka šā gada "Tour de France" uzvarētājs "neapšaubāmi ir labākais".

Laikraksts: Evansa sasniegums - otrs labākais Austrālijas sporta vēsturē

Tikmēr avīze "Sydney's Daily Telegraph" Evansa sasniegumu nosauca par otro labāko Austrālijas sporta vēsturē, ierindojot to aiz bijušā tenisista Roda Leivera, kurš divas reizes pēc kārtas vienā gadā uzvarēja visos četros "Grand Slam" turnīros.

Savukārt Austrālijas premjerministre Džūlija Gilarda sazvanījās ar "Tour de France" uzvarētāju, lai viņu apsveiktu.

"Man bija iespēja ar viņu aprunāties un personīgi sveikt. Es laikam viņu iztraucēju, kad viņš vēlējās izbaudīt karstu vannu," stāstīja Gilarda. "Teicu, ka viņš nepalīdzēja nacionālajai produktivitātei, jo visi uz darbu dosies ar aizmiglotām acīm."

"Evanss norādīja, ka viss būs kārtībā, jo cilvēki būs pārliecināti un viņi veikli dosies uz darbu un strādās daudz smagāk," par abu amizanto sarunu stāstīja premjerministre. "Nevaru izveidot jaunu brīvdienu, bet esmu gatava piekrist Keidela viedoklim, jo mēs visi būsim sajūsmināti par ikdienas uzdevumiem, jo mēs svinam uzvaru."

Iepriekšējos divus gadus "Tour de France" kopvērtējumā triumfēja slavenais spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), kurš šā gada velobrauciena noslēguma kopvērtējumā ieņēma piekto pozīciju.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalījās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu