Tučkovs kļuvis par pasaules čempionu JT-250 klasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien ar Maksimiliāna Tučkova ''Riga Powerboat Team'' uzvaru noslēdzies Pasaules čempionāts junioriem ūdens motosportā, kur divu dienu garumā, Alūksnes ezera ūdeņos sacentās 21 sportists no 9. valstīm.

Pasaules čempionāta JT-250 klasē zelta medaļu ieguva Latvijas sportists Maksimiliāns Tučkovs no ''Riga Powerboat Team'', kurš visu sacensību laiku bija pārliecinošs līderis.

Tučkovs uzvarēja visos 4. braucienos, neatstādams nekādas cerības saviem konkurentiem. Par otro vietu cīnījās seši sportisti. Tā pirmajā finālbraucienā 2. vietā ierindojās 2010.gada pasaules čempions Ņikita Lijcs no Jūrmalas, bet nedaudz pārcentās, uzlabojot dzenskrūvi, kā dēļ sekoja diskvalifikācija no šā brauciena un kopvērtējumā Lijcam 4.vieta.

Otro vietu ļoti spraigā cīņā izdevās ieņemt kādreizējam ''Formula Future'' pasaules čempionam no Krievijas Artjomam Ņikitinam, trešajā vietā atstājot Igaunijas jauno cerību Matiasu Aguru. Jau pēc sacensībām izvērtās dokumentu cīņa krastā, un tajā diemžēl uzvarēja Ungārijas sportists Peters Šandors, kurš tādējādi apsteidza mājinieku Dāvi Kaminski no Alūksnes ''Nord Ost'' komandas.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems izjūt milzīgu gandarījumu par ūdens motosporta attīstību valstī un atzīst, ka paaudžu maiņa notikusi ļoti veiksmīgi. Ūdens motosporta federācijai nav šaubu par sporta nākotni, jo Latvijas jaunieši arvien biežāk uzrāda lieliskus rezultātus gan pasaules, gan Eiropas čempionātos.

''Tas ir fantastisks panākums, ka mazā Latvija ir uzvarējusi pasaules junioru čempionātā trešo gadu pēc kārtas un to ir paveikuši trīs dažādi sportisti. Šķiet neticami, bet likumsakarīgi, jo katru gadu tiek būvētas jaunas laivas un meklēti dažādi jauni tehniskie risinājumi,'' saka Kalnciems.

UIM (Union Internationale Motonautiqe) komisārs Jerži Vojevoda atzīst, ka čempionāts bija teicami noorganizēts un viss notika visaugstākajā līmenī, un pateicās visiem, kas to paveica, bet īpaši Alūksnes novada domei un novada iedzīvotājiem par atvērtību un viesmīlību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu