Helmanis atstāj Rīgas VEF, kļūst par «Liepāja/Triobet» galveno treneri (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienības basketbolā Rīgas VEF treneru korpusu nolēmis atstāt viens no līdzšinējiem Ramūna Butauta palīgiem Uvis Helmanis, TVNET informē kluba direktore Laila Spaliņa.

Savstarpējais divu gadu līgums ir beidzies, un līdz ar 2013./2014. gada sezonu Helmanis ir nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus.

«Komandas un kluba vadības vārdā vēlos pateikties Uvim par ieguldījumu «VEF Rīga» panākumu kaldināšanā, profesionālo attieksmi un savstarpējo sadarbību. Mēs visi esam bijuši liecinieki Helmaņa kā spēlētāja nozīmīgumam Latvijas basketbolā, mēs, vefieši, esam pārliecinājušies arī par Uvja piemērotību trenera darbam, ticam, ka esam devuši tam vērtīgu pamatu, un novēlam, lai Vefiņā gūtā pieredze un zināšanas palīdz turpmākajā profesionālajā karjerā, jo jauni, kvalificēti basketbola treneri ar perspektīvu redzējumu un modernu attieksmi Latvijas basketbolā, lai nodrošinātu tā attīstību, būs ļoti nepieciešami,» sacīja «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Uvis Helmanis: «Iespēja strādāt tik pieredzējuša un profesionāla trenera vadībā kā Ramūns Butauts ir palīdzējusi iegūt būtisku pamatu manai turpmākai attīstībai. Paldies Edgaram Jaunupam un visai VEF komandai par uzticēšanos, aicinot savā komandā, par līdzšinējo sadarbību un profesionalitāti, ko šo divu gadu laikā jutu gan no kluba vadības, gan kolēģu puses. VEF panākumi un pieeja turpmākajā karjerā noteikti iedvesmos mani!»

Tikmēr «Liepāja/Triobet» informē, ka Helmanis kļūs par Kurzemes kluba galveno treneri.

«Esam gandarīti, ka izdevies panākt vienošanos ar Uvi Helmani. Viņa pieredze basketbola laukumā, Latvijā un Polijā gūtās prasmes trenera darbā noteikti dos nopietnu pamatu rezultatīvām cīņām Latvijas un Baltijas augstākā līmeņa basketbola līgās. Komandā darbu kā galvenā trenera asistents turpinās Kaspars Mājenieks. Iespēju robežās palīdzēs arī Arvis Steckis, kura pamatuzdevums ir komandas «Liepājas Lauvas 2» vadība,» vērtē basketbola kluba «Liepāja/Triobet» direktors Arturs Košeļevs.

Arī nākamās trīs sezonas «VEF Rīga» galvenais treneris būs četrkārtējais Latvijas čempions lietuvietis Ramūns Butauts, viņa pirmais asistents – Nikolajs Mazurs.

Ar skautinga speciālistu Jāni Gailīti jau panākta principiāla vienošanās par sadarbības turpināšanu. Tāpat klubs meklēs treneri līdzšinējā trenera Helmaņa vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu