Irbe pametis "Capitals" kluba vārtsargu trenera amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vašingtonas "Capitals" no amata atbrīvojusi latviešu vārtsargu treneri Artūru Irbi, savā sociālā tīkla "Twitter" profilā vēsta populārākais "Capitals" līdzjutēju blogs "Jaspers Rink".

Irbe par "Capitals" vārtsargu treneri kļuva pagājušā gada augustā, šajā amatā aizstājot Deivu Praioru, kurš 2009./2010.gada sezonā uz komandu atveda perspektīvos vārtsargus - krievu Semjonu Varlamovu un čehu Mihalu Noivirtu.

Praiors par kluba vārtuvīriem bija atbildīgs 12 sezonas, bet pagājušā gada vasarā ģimenes apstākļu dēļ nolēma mest trenera darbu pie malas.

Tāpat Irbe šajā sezonā strādāja ar vēl vienu gados jaunu "Capitals" vārtsargu - 21 gadu veco kanādieti Breidenu Holtbiju.

Tiek ziņots, ka "Capitals" komanda Varlamovu plāno aizmainīt uz citu komandu, līdz ar to darbu zaudējis arī Irbe. Tieši krievu vārtsarga dēļ Irbe tika uzaicināts uz Vašingtonas klubu.

Šīs sezonas NHL regulārajā čempionātā "Capitals" komanda uzvarēja Austrumu konferencē, bet Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā ar 0-4 zaudēja Tampabejas "Lightning" vienībai.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja NHL, pārstāvot Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes" vienības. 2002.gadā latvietis palīdzēja Karolīnas klubam aizkļūt līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai, kurā "Hurricanes" hokejisti ar rezultātu 1-4 zaudēja "Red Wings" komandai.

Pēc 2004./2005.gada NHL lokauta Irbe spēlēja dažādos Eiropas klubos, tostarp arī Latvijas komandā "Rīga 2000", bet 2008.gadā nolēma beigt sportista karjeru un kļuva par Rīgas "Dinamo" vārtsargu treneri.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990. gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu