Krievija apmierināta ar hokeja izlases sniegumu PČ (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko izteicis apmierinātību ar valstsvienības rezultātiem šī gada pasaules hokeja čempionātā.

Krievijas izlase no pasaules čempionāta izstājās tā ceturtdaļfinālā, ar 3:8 piekāpjoties ASV izlasei. Savukārt priekšsacīkstēs Krievija savā grupā ierindojās otrajā vietā, septiņās spēlēs pamatlaikā izcīnot piecas uzvaras un piedzīvojot divus zaudējumus.

«Zaudējumi ir neizbēgama spēles sastāvdaļa - vienmēr uzvarēt nevar. Pērn Krievijas izlasei pasaules čempionātā padevās izcils starts un izdevās turnīrā triumfēt,» izteicies Mutko.

«Šī gada startu nevar uzskatīt par izgāšanos, jo, piemēram, 2000.gadā rezultāti bija krietni sliktāki. Jautājums ir par to, kā spēles tiek zaudētas. Ja spēlētāji padodas un ļauj pretiniekam gūt vieglu uzvaru, tad situācija nav iepriecinoša. Šogad mūsu puiši cīnījās līdz galam, un tur es nekādu kaunu nesaskatu,» atklājis Krievijas sporta ministrs.

Krievu hokejistus arī turpmāk trenēs Zinetula Biļaļetdinovs, kurš amatā tika iecelts 2011.gada jūnijā. Iepriekš Biļaļetdinovs Krievijas izlasi vadīja no 2004.gada maija līdz 2005.gada martam.

«Treneru galvenais uzdevums tagad ir izdarīt pareizos secinājumus un veikt rūpīgu sastāva atlasi, lai nākamā gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītu medaļas. Mēs ticam trenerim Biļaļetdinovam, ka viņam izdosies veiksmīgi sagatavot komandu šim atbildīgajam turnīram,» izteicies Mutko.

Par pasaules čempioniem svētdien kļuva Zviedrijas hokejisti, kas finālā ar 5:1 pārspēja Šveici. Savukārt bronzas medaļas kaklā kāra ASV spēlētāji, kas ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Somijas izlasi.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu